Johanne Jakobsen har gått til søksmål mot Øksnes kommune etter at hun følte seg ulovlig oppsagt under sin prøvetid i stillingen som kommunalsjef for skole, barnehage og kultur.

Første del av rettens andre dag gikk til utspørring av rådmann Gustavsen, som poengterte at det var bemanningsbyrået Bedriftskompetanse som var engasjert rundt ansettelsen av Jakobsen som kommunalsjef skole, barnehage og kultur.

Kritikk eller kjeft

Ifølge Jakobsens forklaring i retten i går, ble hun kontaktet mens hun var i sin tidligere jobb med oppfordring om å søke på stillingen som kommunalsjef i Øksnes.

– Ingen i kommunen var i kontakt med Jakobsen før ansettelse, det må være Bedriftskompetanse som gjorde dette, sa rådmann Gustavsen.

Gustavsen hevdet i retten at konstruktiv kritikk fra hennes side ble oppfattet som kjefting av Jakobsen. Den tidligere kommunalsjefen så heller ingen nytte i ledersamtaler. Rådmannen måtte også forklare Jakobsen flere ganger hvordan forholdet mellom administrasjonen og politisk ledelse faktisk fungerte, sa Gustavsen i retten.

Hun viste til en konkret situasjon der administrasjonen hadde fått relativ hard medfart av lokalpolitikerne etter et saksframlegg i kommunestyret, ført i pennen av Jakobsen, i november i fjor.

– Da gikk jeg inn til Jakobsen på hennes kontor for å høre hvordan hun tok kritikken hun fikk av politikerne. Hun viste da liten vilje til å høre på meg, redegjorde Gustavsen.

Problematisk pressemelding

Rådmannen viste til den tidligere omtalte pressemeldingen som Jakobsen fikk i oppdrag å skrive, etter det Gustavsen oppfattet som et uheldig medieoppslag. Pressemeldingen var ment som en imøtegåelse fra kommunes side. Da Jakobsen ikke utførte jobben slik hun var pålagt, kalte Gustavsen henne inn til et møte.

– Det ble et spesielt møte med opphetet stemning. Det er lov å gjøre feil, men da handler det om å ta det til seg og endre kurs. Dette opplevde jeg ikke at Jakobsen gjorde. Hun fortsatte heller å forklare seg rundt hvorfor hun hadde agert slik hun gjorde, og viste liten endringsvilje, fortalte Gustavsen i retten.

Et annet element rådmannen dro fram, var at Jakobsen i retten i går uttalte at hun er en veldig skriftlig person, som liker å få beskjeder og oppdrag skriftlig og ikke muntlig. Gustavsen sier at hun har gått gjennom alle epostene hun fikk fra Jakobsen i løpet av hennes tid som kommunalsjef. 30 eposter hadde hun mottatt, redegjør Gustavsen.

– Det er veldig få eposter i løpet av såpass mange måneder. Jeg hørte egentlig sjeldent noe fra Jakobsen, hevder hun.

Måten Jakobsen håndterte tilbakemeldinger på var kritikkverdig, mener rådmannen, og hva som var hennes totalansvar hadde hun ikke forståelse for. Hun problematiserte også det å bli leder i en stor organisasjon, og Jakobsen uttalte at hun hadde en slik kompetanse at hun ikke så det nødvendig å få veiledning av rådmannen, redegjorde Gustavsen i retten.

Mye delegering

Et annet element rådmannen dro fram i sin forklaring, var det faktum at Jakobsen som kommunalsjef delegerte en rekke oppgaver og ansvar til en konsulent som ikke var en del av ledergruppen. Dette var ifølge Gustavsen feil framgangsmåte.

Kommunens advokat undret om Øksnes kommune har oppdaget andre uklare elementer i organisasjonen etter at den tidligere kommunalsjefen fratrådte sin stilling. Gustavsen svarte konkret ja på dette, og viste blant annet til flere innkjøp som var foretatt som måtte returneres på grunn av store kostnader. Også langtidsleie av en bil, mot kommunens reglement, hadde Jakobsen inngått, opplyste Gustavsen i sin forklaring.

– Det blir problematisk å gjeninnsette Jakobsen i stillingen ut i fra et helhetsbilde, fastslo rådmannen fra vitneboksen.

Saksøkers advokat overtok så utspørringen av rådmann Elise Gustavsen, og lurte på hva hun tenkte da Jakobsen en periode i januar i år ble sykmeldt på grunn av rådmannens lederstil. Gustavsen ble meget overrasket, redegjorde hun.

– Slik kunne vi ikke ha det. Konflikten måtte løses, sa rådmannen.

Advokaten lurte videre på om konflikten kunne skyldes relasjoner partene imellom, noe Gustavsen fant merkelig. Rådmannen pekte på at hun forsøkte å ha et saklig fokus og mente Jakobsen hadde feil grunnleggende holdning til å bli ledet.

– Var det noen konkrete arbeidsoppgaver som Jakobsen ikke maktet tilstrekkelig? fulgte kommunens advokat opp.

– Jakobsen fulgte blant annet ikke opp enheten kultur, som også er en del av kommunalsjefens ansvar. Men særlig var hun fraværende som leder, og fulgte heller ikke opp kommunikasjonen og ansvaret overfor alle enhetslederne hun var sjef over, var Gustavsens oppfatning.