UL Nybrott har gjennom en respektabel mengde år trimmet øksnesværingenes lattermuskler og oppsummert året som har gått med humor, humør og sang i sin tradisjonsrike nyttårsrevy. Med to nesten fullsatte saler var det lørdag kveld duket for jubileumsforestillinger i god, gammeldags nybrottsånd.

Revyen var innom årets store saker, både ultralokalt på park- og skiløypenivå i Alsvåg til lokalpolitikk og internasjonal storpolitikk med Trump og Putin. Selvsagt var også sjakk-kongen Magnus Carlsen med, som ved flere anledninger har dukket opp i Alsvåg det siste året, hvor han har fått seg svigerfamilie. August Nordeng var knallgod i sin imitasjon av Carlsen.

Ingrid Sørdahl og August Nordeng i rollene som Karianne Bråthen og Torgeir Larsen.

Publikum fikk overvære krisemøtet mellom ordfører og teknisk utvalg etter høstens rabalder om Vornes-veien, med Karianne Bråthen og utvalgsleder Torgeir Larsen som grevinnen og hovmesteren. Tigerskinnet var byttet ut med fartsdumper langs den mye omtalte veien, og Myre-rånerne var svært fornøyde med at myrestripa nå kan se ut til å bli forlenget.

Edvard Karijord debuterte i revyen med en herlig tolkning av sambygding Kjartan Karlsen, som i høst var å se på tv i villmarks-realityen Alene. Baldus og Lydevart bød selvsagt på siste sladder.

Myre-rånere øyner håp om forlengelse av myrestripa, og kom med støttesang til Vornes Vel - solid fremført av Siren Meløy.

Revyen har kanskje blitt litt snillere på sine eldre dager, men det var likevel mange som fikk unngjelde, også i salen, med både kolleger, venner og egne barn på scenen. Siren Meløy tok for seg egen familie og far, da høstens Cerpus-skriverier ble oppsummert på nybrottsvis.

Det har vært et begivenhetsrikt år, og revygjengen har hatt nok av stoff å boltre seg i. For det trofaste revypublikummet ble det også flere hyggelige gjensyn og gjenhør i anledning jubileet, blant annet med gamle revystjerner og sanger.

Øksnes Museums Trond Torgvær går av med pensjon, og fikk sin hyllest fra Asgeir Hansen.

I løpet av noen hektiske romjulsdager har gjengen snekret sammen nok en flott revy, og med et solid husband på sidelinja ga de publikum to flirfulle og hyggelige timer på samfunnshuset i Alsvåg.