I møtet mellom politisk ledelse i Øksnes og deler av ledelsen i Cermaq torsdag, ble det klart at selskapet ikke har klart å komme i havn med et salg. Øksnes-ordfører Karianne Bråthen er langt fra fornøyd.

– Vi er på stedet hvil. De har ingenting nytt å komme med. For oss er det frusterende, det har vi gitt uttrykk for, og vi er skuffa. Vi syns de kunne gjort mer for å få til et salg, sier hun. Hun er helt tydelig på at hun mener Cermaq har hatt et ansvar.

– De signalene vi har fått, når de hele tiden sier de er i salgsprosess og har god tro… det er det vi har hørt. Det har ligget et ansvar på dem til å få det til. Vi har også tilbudt oss å bidra med det vi kan, sier hun.

Forventet mer

Når det gjelder selve møtet i dag, var Bråthen mest skuffa over dårlig oppmøte fra Cermaq-ledelsen.

– Det var styret som sa de skulle komme, men det var kun administrerende direktør, regiondirektør, og en ansattrepresentant som kom. Resten av styret kom ikke, det var ikke det vi hadde sett for oss, sier hun.

Bråthen er skeptisk til om Cermaq vil lande et salg i det hele tatt, om så lenge etter nedleggelsen.

– Jeg vet ikke hvor stor tro jeg egentlig har på det. Vi har hørt det samme i halvannet år. Vi er skuffa over det.

Mister innbyggere over natta

Siden det ikke er funnet nye eiere og drivere av anlegget, blir onsdag 31. januar siste arbeidsdag på lakseslakteriet i Alsvåg.

– Konsekvensene for oss er at fra 1. februar, så mister vi 15 innbyggere med familier. Vi taper 40 arbeidsplasser direkte på det anlegget, og kanskje indirekte med ringvirkninger vi ikke har oversikt over nå. Det kan påvirke andre bedrifter i kommunen også, sier Bråthen.

Det har versert spekulasjoner om at Cermaq bevisst har trenert salget, i håp om å få med flest mulig av de ansatte over. Cermaq har hele tiden benektet dette. 15 ansatte blir med videre til nytt anlegg i Steigen.

–  De sier at de ikke trenerer, men at de hele tida har vært aktive i salgsprosessen og gjort det de kan. Men det er klart at… det er vanskelig for oss å vite, men utenfra, fra vårt ståsted, syns vi de har gjort for lite, sier Bråthen.