Det var noen slitne Blindheim-jenter som kunne slippe jubelen løs etter seier i 1. divisjonskampen mot hjemmelaget Øksil. Da hadde de vunnet 3-2 etter fem sett.

Det ble en svært spennende kamp mellom to jevne lag, og kampen var uavgjort etter både to og fire sett.

Lagene dominerte periodevis hvert sitt sett. Øksil ledet mot slutten av første sett, men Blindheim fikk skjerpet spillet, og omgangen endte relativt jevnt, 25-22 til Øksil.

Neste sett dominerte Øksil fra start, men også her kom Blindheim etterhvert på offensiven, med flere svært gode angrep etter hverandre, samtidig som Øksil gjorde flere angrepsfeil og skjøt egne server i nettet flere ganger. Settet endte 17-25 i favør Blindheim. De vant også det tredje settet.

Fullt fokus: Her er Øksil i ferd med å score sitt femte poeng for settet. Men Blindheim vant både dette settet og kampen til slutt. Foto: Jenny Dahl Bakken

Det fjerde settet vant Øksil med samme poengsum som det første, og dermed ble det hele fem sett i Øksneshallen.

Det avgjørende settet vant Blindheim-jentene, og dermed måtte Øksil finne seg i å ende kvelden med tap. Møre og Romsdal-jentene kunne derimot vende sørover med en seier i bagasjen. Det siste settet endte 15-10.

Flere lokale spillere markerte seg godt under kampen. Thea Jürgensen, Øksils høyeste spiller, var spesielt god i det fjerde settet, og sikret Øksil flere avgjørende poeng. Også spiller nummer 2, Tonje Stavøy, gjorde en god kamp, og var den som servet i flere av Øksils beste angrep.

Øksnes-jentene ga aldri opp, og startet også siste sett med ledelse. Det holdt likevel ikke til seier for hjemmefavorittene. Da Blindheim utlignet til 4-4 i det avgjørende settet, klarte Øksnes-jentene aldri å ta dem igjen. En stund så det jevnt ut, med 11-10 i favør Blindheim, men Øksnes-damene fikk altså ikke flere poeng etter dette.

Kampen var svært spennende, det var to jevngode lag som møtte hverandre i Øksneshallen lørdag. Foto: Jenny Dahl Bakken