– Det viktigste når du skal lage fiskesuppe? Råvarene, at det er gode råvarer og ikke minst gode lokale råvarer, forteller Ingrid Lie Brun idet dampen stiger fra gryta.

Ingrid Brun sin fiskesuppe er berømt, og slo an under arrangementet på Stø i Vesterålen skreifestival. Foto: Tone M. Sørensen

Heri er det både hyse, torsk og sei. Det er bare en times tid siden de svømte uvitende rundt i havet utenfor Stø. Fisken er fisket av mannen Kyrre Brun, og råvarene kona har kokt suppe av kunne knapt vært ferskere.

I år har Vesterålen skreifestival med Stø på programmet for første gang, med arrangement på Stø grendehus i regi av Langenes Vel.

– Nydelig

– Der ligger ennå masse båter i kø for å levere ved mottaket til Gunnar Klo. Det er bare en døy time siden denne fangsten kom på land, sier Brun.

Vind på formiddagen på Stø gjorde at det ikke var utror for samtlige båter, men fortsatt er der aktivitet til langt på kveld.

– Det er så mye fisk at det knapt er plass til suppe, ler en av de spisende.

Jan Otto Fredlund og Reimar Brun synes det var fortreffelig spise arrangementet SMAK hadde å by på. Og i tillegg til suppe, var det disket opp med kaker i fleng.

– Alldeles nydelig fiskesuppe, sier Fredlund.

Reimar Brun og Jan Otto Fredvoll var blant gjester som koste seg på Stø grendehus. Foto: Tone M. Sørensen

Sanger Ann-Iren Hansen fra Langnesvær sørget for påfyll i hjertene, med viser fremført på dialekt. Hun har funnet mye inspirasjon i fjæresteinene og har sunget om sitt hjemsted mange steder i verden, blant dem Island og Italia.

Også Arctic Blå skulle bidra, bandet består av Robert Karlsen, Tom De Vriese og Dieter Schwab men de måtte avlyse sin avdeling.