Elev ved Sortland videregående skole avdeling Myre, Terje Vornes Sørensen var blant 30 kokker og kokke-elever som samme med Ringo Haupt bistod Eivind Hellstrøm under kulinarisk aften.

Kokkeeleven må virkelig ha imponert Hellstrøm og kompani med sin innsats.  Da to lærerike dager var over, fikk Sørensen beskjed om at han var meget velkommen til Oslo som lærling hos dem når han er ferdig på skolen.

– Han er idolet

– Jo, det var litt spesielt å få den beskjeden, ler Terje Vornes Sørensen, som forteller at det er Hellstrøm som er han store idol, med sin lange erfaring.

Sørensen  beretter om to intense dager med tilbereding inn mot arrangementet Kulinarisk Aften, der 350 gjester ble traktert med fire retter.

– Onsdag sørget vi for prepping, Eivind Hellstrøm kom sent på kvelden da på grunn av et forsinket fly, slik at vi jobbet sammen med hans kollega. Vi var to fra klassen min som ble igjen for å gjøre unna en del og å slutten av dagen ordnet vi en spesiell fransk dessert av Hellstrøm-oppskrift, sier han.

Fra forberedelsene til kulinarisk aften, dessert til 350 personer. Foto: Privat

Torsdag var hele klassen fra matfag samlet sammen med Hellstrøm og Ringo Haupt for å lage maten.

– Deretter dro vi til Øksneshallen for å gjøre klart, legge opp kjøkkenet, sauser og alt det vi trengte, sier han.

For at logistikken skulle gå smidig ble det delt inn i to lag, som jobbet ved hvert sitt bord, og Terje var blant dem som jobbet ved Hellstrøm sitt bord.

Hektisk aften

– Han var oppe på scenen og lagde rettene mens vi la opp rettene, sier Sørensen, som forteller at det var ei fantastisk erfaring å være med å lage mat til 350 personer.

Hektisk og intenst var det, men det er akkurat sånn Sørensen liker at det skal være på kjøkkenet.

– Det var litt å gjøre, men jeg elsker det å legge opp og anrette mat på fat, at det er litt stress. Jeg trives med litt trøkk, jeg er av de som faller helt sammen hvis det blir stille og rolig, ler han.

Egentlig hadde Sørensen tenkt å spørre om å få bli lærling hos stjernekokken. Men Hellstrøm og hans medhjelper kom han i forkjøpet.

– Når jeg er ferdig med skolen, om 1,5 år får jeg komme til Oslo å bli lærling hos dem. Og det tenker jeg å gjøre, det ville vært dumt å ikke gripe en sånn mulighet, sier Terje.

Hiver CV-en – viser fram boka i stedet

Siden det var hektisk både i forkant og under kulinarisk aften, hadde ikke Sørensen rukket å anskaffe boka Truls a la Hellstrøm.

– Heldigvis fikk jeg tak i den og fikk den signert av Truls og Hellstrøm. I min bok står det mange tusen takk for stor innsats under skreifestval 2018. Det er kjempeartig. Jeg tror jeg skal hive CV-en min, og heller komme med boka i stedet, sier han.

Boka med hilsning fra stjernekokken.

Er det en ting kokker er opptatt av i tillegg til gode råvarer, så er det gode kniver.

– Hehe! Ja, det er en sånn nerdeting for kokker. Jeg har en superspesiell kniv, for jeg liker å ha gode kniver, sier Terje Vornes Sørensen som gladelig kostet 3500 kroner på en Bob Kramer-kniv av Zwelling. Men dette er tross alt en av de beste knivene som er å få fatt i.

–  Ellers har jeg både Mac, HBO og noen japanske kniver. Jeg er nok litt nerd når det kommer til den slags, medgir han muntert.

Det ble maks uttelling i løpet av Vesterålen skreifestival for sortlendingen.

– Javisst, jeg har både lært masse og fått denne fantastiske muligheten, sier Sørensen.

Terje Vornes Sørensen, til venstre lærte mye da han bistod Hellstrøm og hans kollegaer på Myre.

Til Henningsvær

Sørensen fikk sommerjobb på Sortland mat og vinhus etter å ha vært utplassert der, og skal arbeide ved restauranten også i sommer.

Aller først skal han til Henningsvær, for ei ukes utplassering hos Lofotmat.

– Dette er ei uke jeg gleder meg masse til, for jeg skal bo hos de jeg er utplassert hos, og hun som er sjefen på Lofotmat er tidligere kåret til den fjerde beste gourmetkokken i Norge. Så det blir ei uke der jeg skal trekke til meg så mye læring jeg kan, sier han.