VM i tungeskjæring er en høydare under Vesterålen skreifestival, og det var et stort oppmøte av publikummere i alle aldre hos Gunnar Klo AS på Myre.

I den yngste klassen var det Sigurd Jakobsen som var den raskeste til å skjære torsketunger. Han var strålende fornøyd med seieren i finaleheatet der han møtte Magnus Jakobsen og Daniel Olsen Knudsen.

– Smakte godt

Sigurd Jakobsen med sine 16 tunger, gikk av med seieren i klassen 9-11 år. Den nybakte verdensmesteren var strålende glad:

Glade tungeskjærere: De tre vinnerne i klassen 9-11 år, i midten verdensmester Sigurd Jakobsen, til venstre Magnus Jakobsen og til høyre Daniel Olsen Knudsen. Foto: Tone M. Sørensen

–  Kjempeherlig å vinne, det smakte godt. Jeg er veldig, veldig glad nå,  smiler Sigurd fornøyd, som vant en gave i tillegg til pengepremie på 1500 kroner.

I klassen 12 til 14 år var det Sigurd Einarsen som klarte å skjære flest tunger i løpet av to minutter. I klassen med de eldste VM-deltakerne var det 5 gutter og to jenter.

Sigurd Einarsen var uhyre kjapp med kniven og gikk til topps i sin klasse under VM i tungeskjæring. Foto: Tone M. Sørensen

Einarsen skjærer til vanlig tunger på Myre fiskemottak og skar seg til finalen med hele 28 tunger som ble godkjent av dommerne Elin Sagdahl og Trond Nilsen.

– Hva er det som er viktig for å klare å skjære så fort?

– Litt teknikk, men det er bare å skjære egentlig. Jeg gjør det nok på samme måte når jeg skjærer tunger til vanlig,  sier han.