Prosjektet er et samarbeid mellom Anders Megafon Frantzen og Tore Vang. Anders er blant annet tidligere kjent som medlem i legendariske Kompani 69, men har i sitt nye prosjekt gått nye musikalske veier. På lørdag slapp guttene endelig den første skiva etter et samarbeid i halannet års tid.

Produktive

- Vi traff hverandre musikalsk for første gang i påsken 2013. Tore kom innom i kjelleren min der jeg bodde på Strengelvåg en torsdagskveld, og vi ble bare sittende og jobbe. Fire dager senere hadde vi fire låter klare som vi syntes var utrolig bra, mimrer Frantzen.

Halvtannet år senere har duoen tredve ferdige låter, fire musikkvideoer og friskt album på CVen.

- Det har gått utrolig fort, jeg og Tore matchet med en gang musikalsk, det er et helt fantastisk samarbeid. Jeg lager musikken og han lager tekstene, det blir veldig konsentrert arbeid på hver av oss.

Nyksundbaserte

Duoen er basert ytterst i Nyksund der de driver sitt studio i sammen.

- Nyksund må være den beste plassen å produsere musikk i hele Norge. Først og fremst fordi plassen fremkaller en indre ro i folk, man føler skuldrene senke seg når man passerer bautaen på veien hit, forklarer Arntzen og fortsetter:

- I tillegg lar vi oss inspirere av menneskene og miljøet her, tittelen på plata "Ville Væst" er jo dedikert til plassen. Nyksund er akkurat som en cowboyfilm, bare bytt ut sanda med hav og hestene med båter, så passer alt det andre. Hele platen er en kjærlighetserklæring til Vesterålen, og kanskje spesielt kvinnfolkene her, sier Frantzen.

Framtidsplanene

Bandet er allerede i gang med å sette sammen band for å framføre låtene live i løpet av høsten.

- I tillegg driver vi og planlegger en utvidelse av studioet vårt, det er utrolig mye artister som ønsker å komme til Nyksund for å spille inn musikk og samarbeide med andre artister her. Vi har blant annet hatt besøk av DJ Kohib, Stian Linjord og Per Trollvik som spiller i 22 og F.A.C.E.