FAVORITT: August Nordeng tok seieren i sommerlekenes første øvelse, gateløpet på Myre.

Lørdag formiddag ble «myrestripa» stengt av for all trafikk, da startskuddet for Vesterålen Summer Games gikk for første gang med gateløp fra hurtigbåtkaia til Servicebygget.

Alsvåg IL står bak helgas sommerleker, hvor de påmeldte skal få bryne seg på både sykkelritt rundt Lifjorden og motbakkeløp opp Nonskollen, i tillegg til lørdagens gateløp på Myre.

Hjemmeseier

I overkant av 50 påmeldte fra hele Vesterålen stilte lørdag til start på Myre. August Nordeng fra Alsvåg sikret hjemmeseier i første øvelse, og løpte også på seg favorittstempel til å vinne konkurransen sammenlagt. Han innehar nemlig uoffisiell rekord opp 611 meter høye Nonskollen. Rekorden til Nordeng er på 23 minutter.

- Men jeg er veldig usikker på syklinga. Jeg sykler nesten ikke ritt, men har trent litt ekstra på sykkel i forkant av dette, sier Nordeng til VOL.

Nordeng er aktiv skiløper, og synes det var stor stas å kunne konkurrere i hjemkommunen.

- Dette er kjempekult! Det er også veldig artig at det kom så mye publikum på gateløpet, sier Nordeng.

- Årlig event

30-40 frivillige er i helga i sving når Alsvåg IL arrangerer de aller første Vesterålen Summer Games. Primus motor Tommy Nordeng sier målet er å gjøre lekene til en årlig event for å gi vesterålinger noe å trene mot i sommermånedene.

- Men dette er ikke bare for de proffe. Her kan alle være med, og du kan selv velge hvilke av øvelsene du deltar i, sier Nordeng.

Han er svært fornøyd med deltakelsen i de første sommerlekene.

- Over 50 påmeldte er mer enn det jeg satt som mål for å være veldig fornøyd, sier han.

Sykkelrittet rundt Lifjorden og Staven, med målgang på Laksraet i Alsvåg starter lørdag klokken 15. Søndag er det duket for motbakkeløp opp Nonskollen.