- Vi har fått melding om en trafikkulykke like etter avkjørselen til hurtigbåtkaia i Skjerfjorden, opplyser operasjonsleder ved Midtre Hålogaland politidistrikt til VOL i 23-tida lørdag kveld.

Politiet fikk melding om ulykka klokken 22.43. Ulykka har skjedd på fylkesvei 820 i Øksnes, noen kilometer fra kommunegrensen til Bø. En bil med fem ungdommer har kjørt av veien, og truffet en bergvegg. Bilen skal ha vært på vei i retning Bø.

Hentet av ambulansehelikopter

Politiet bekrefter klokken 23.40 at én person er omkommet i ulykka. Den omkomne er en mann.

- Tre er tilsynelatende uskadd, en persons tilstand er uavklart - men skal ikke være livstruende skadd. Én er omkommet, sier operasjonsleder Stein Wilhelmsen til VOL.

Den skadde ble hentet av ambulansehelikopter like etter klokken 00.30.

OPPDATERING: Pressevakt Marit Einejord ved Universitetssykehuset Nord-Norge opplyser til VOL søndag morgen at de har fått inn to unge kvinner etter nattas trafikkulykke i Vesterålen.

- Den ene med moderate skader, den andre er alvorlig skadd, men tilstanden er stabil og det er ikke fare for liv, sier Einejord til VOL.

Fra Hadsel og Sortland

To av ungdommene er etter det politiet erfarer hjemmehørende i Sortland, tre av dem i Hadsel.

- Det er snakk om ungdom på rundt 20 år, sier Wilhelmsen.

- Nå jobber vi med å ta hånd om de involverte i ulykka. Statens Vegvesens ulykkesgruppe bistår også, sier politiet.

OPPDATERING: Politiet sier til VOL søndag morgen at de vil vente med å gi ut flere opplysninger om ulykka.

- Vi vil ikke gi ut flere opplysninger før vi vet at familien til den omkomne er tilstrekkelig informert, sier operasjonsleder til VOL.