Torsk og laks sammen med grønnsaker som blir grillet, kan være godt selv for kresne ganger. Fiskesprell på torget på Myre har blitt en fast del av programmet for Vesterålen Matfestival, og onsdag var det igjen duket for herlige fiskemåltid.

Elever fra Sortland videregående skole, avdeling Øksnes, sto for tilbereding og servering av maten, da barnhager og elever fra 1-7 klasse var invitert til et varmt måltid på torget på Myre. Det var laget mat for 230 personer som ble servert.

- Dette var virkelig godt, sa Simonette og Regine fra 6. klasse ved Sommarøy skole, og så ut til å kose seg med maten de hadde fått servert. De fikk selv gå og plukke ut den fisken og de grønnsakene som de ønsket å smake på. Dette la de i en aluminiumform og fikk det grillet.

20 kokkeelever i sving

Det var dekket opp med langbord der alle  kunne gå rundt og studere den maten som arrangøren hadde å tilby sine gjester. Her var laks og torsk kuttet i små biter. Det virket som det falt godt i smak hos både store og små.

Ikke mindre enn 20 kokkeelever fikk virkelig bryne seg på å lage fiskeretter.

– Veldig morsomt å få være med på, sa kokkeelev Erlend Mikkelsen , mens han sto ved et av bordene og gjorde klar maten som skulle serveres.

Nyttig erfaring

Kokkeelevene fikk anledning til å vise hva de kan når det gjelder å lage mat. Lærer Tove Haaheim var veldig stolt av sine elever, og synes de hadde jobbet godt.

– Jeg må si at jeg synes at mine elever klarte seg veldig godt. For flere elever var dette første gang de fikk muligheten til å lage maten selv, og kunne servere den til et større publikum. Den jobben synes jeg de klarte utmerket . Samtidig fikk vi muligheten til å profilere oss som videregående skole, sier Haaheim . Dette er femte året at denne skolen er med på Vesterålen Matfestival og bidrar med å lage og servere fiskemat for lokalbefolkingen på torget på Myre.