Etter halvannet år på Sortland har lillefredag bestemt seg for å dra på høstturné i Vesterålen. Det har allerede vært to arrangementer i Bø, og fredag 29. august tar konseptet for første gangen turen til Øksnes. Som en del av Fortellerdagan inviterer gjengen bak til en helaften på Stedet på Myre. - For de som ikke har vært på lillefredag før, så er det en artig kveld hvor unge vesterålinger kan møtes, mingle, spise gratis mat og lære litt mer om regionen de bor i, sier primus motor Marianne Hansen i en pressemelding.

Fredag kveld på Myre står både fiskeri, "Myre-navn" og tilflytting på programmet.

- Øksnes er landets største torskekommune, og sjømatnæringa alene eksporterer for tre milliarder årlig. Hvorfor går det så steikanes godt i havna på Myre? Hva er suksessoppskrifta? Fiskeriparken kommer for å fortelle mer om fiskerinæringas potensial, og ikke minst – fortelle mer om hva Fiskeriparken egentlig holder på med, sier arrangørene i en pressemelding.  Myreværingene er kjent for å være over gjennomsnittet kreativ når deres unge og håpefulle skal navngis.

- Hva er greia med Myre-navn? Hva kommer det av? Under lillefredag har vi urpremiere på en kortfilm om Myre-navn som Marianne Lovise Strand og Stein Inge Pedersen lagde for noen år siden. De kommer for å vise filmen, og fortelle mer om hva de fant ut under arbeidet med den, sier de.  Det skal også graves i hvorfor unge mennesker med utdanning og kompetanse velger å flytte til Øksnes.

- Hva lokker dem dit? Vi får besøk av en hjemflytter og en tilflytter som skal fortelle deres historier. Kultursjef Brynjar Pettersen i Øksnes, som også har masterutdanning i stedsutvikling, kommer. Han skal si litt om hva Øksnes har å by på for unge hjemflyttere og tilflyttere, og hva disse faktisk betyr for utviklingen av små samfunn som Myre, sier Hansen i pressemeldingen.