VOL har tidligere skrevet om handelsdagene på Myre, som har gitt stor oppslutning rundt butikkene i sentrum.

17. og 18. oktober er det igjen klart for «Bubbelurdagan» i Øksnes. I tillegg til stunt fra handelsstanden, vil det blir invitert til en rekke arrangementer i regi av Øksnes næringslivsforening.

- Reduserer handelslekkasje

Dette er fjerde året «Bubbelurdagan» går av stabelen.

- Tilbakemeldingene fra handelsstanden på arrangementet er udelt positive. Ved å skape liv i gatene og fokus på egen kommune, mener vi at handelslekkasjen ut av kommunen har blitt redusert, sier leder i næringslivsforeninga Jan Roger Knudsen.

- Ordet «bubbelur» og de tjukke l-ene på Myre har gått fra å bli forbundet med noe negativt, til å bli snudd til noe veldig positivt. Vi opplever til og med at folk fra resten av regionen tar turen til Myre for å se hva vi holder på med her ute, sier Knudsen.

ATV og fisketorg

Det hele starter med rebusløp på fredag.

- Da kan alle som ønsker å være med, besøke butikkene i Storgata, for å finne bokstaver som til slutt skal settes sammen til et ord, forteller Knudsen.

I tillegg til rebusløp blir det i løpet av helga både ATV-kjøring for de minste, aktiviteter på torget og ikke minst mange gode tilbud i butikkene.

- To av kommunens fiskeindustribedrifter vil stille på torget med fiskeutsalg, hvor det blant annet blir salg av årets lutefisk, forteller Knudsen og ønsker velkommen til helgehandel og aktiviteter på Myre.