20. oktober markerer Øksnes kommune Verdensdagen for psykisk helse med ungdomskonferanse i Øksneshallen.

Temaet for Verdensdagen, som var 10. oktober, er ”Hverdagsstress og psykisk helse. Se hverandre – senk skuldrene.”

- Etter innspill fra ungdomsrådet ble det bestemt at vi ville markere verdensdagen med et konferansetilbud til alle ungdomsskoleelevene i Øksnes, forteller folkehelsekoordinator i Øksnes, Kari Gaarder, i en pressemelding.

Konferanseleder for dagen vil være Eli Rygg. Hun er kanskje mest kjent som programleder i Portveien 2 på NRK på 80-tallet, men har de siste 15 årene jobbet som familieveileder i barnevernet. Rygg er også forfatter og foredragsholder.

Barnas stemme

Rygg skal snakke for alle ungdomsskoleelevene i Øksnes om retten til å være den du egentlig er.

- Hun er opptatt av barnas stemme, og hvordan vi kan snakke om vanskelige temaer med barn og ungdommer. Det handler i grunnen om, som Eli sier, retten til å være den du egentlig er, sier Gaarden i pressemeldingen.

I tillegg til ungdom fra kommunens to ungdomsskoler vil voksne fra de to skolene, fra helsestasjonen, fra psykisk helse, miljøarbeidertjenesten og fra den kommunale ungdomsklubben være tilstede.

Snakker til foreldrene

På ettermiddagen den 20. oktober inviteres også ungdomskoleforeldrene i Øksnes til et møte med Eli Rygg.

- Hun vil ta opp tema som ungdommene har snakka om i løpet av dagen. Tør vi å se? Hvordan prater vi med hverandre og med ungdommene våre? Hvordan bekrefter vi at de er god nok som de er?

Møtet mellom foreldre og Rygg vil skje i kommunestyresalen i Øksnes rådhus.