Det ble tidligere denne uken klart at det var nettopp Magnus som ble valgt til førstekjempe på gården, av storbonden Frank Aniksdal. Han måtte derfor denne uka ut i kamp om plassen sin i realityprogrammet, og valgte å kjempe mot Olav Harald Ulstein.

Styrkeprøve

Ulstein valgte tautrekking som grenen som skulle kjempes i, noe som er en særdeles fysisk tøff øvelse.

- Vi holdt på en time. Jeg bristet to ribbein, og måtte spise smertestillende i to uker etterpå. Det var vondt når jeg hostet og flirte, og det er ikke så gunstig for meg som flirer så mye, sier Melkeraaen til VOL etter sending søndag kveld.

Ulstein ble for sterk i kampen, og Melkeraaen røk dermed ut av konkurransen.

- Det var selvfølgelig skuffende der og da, som de fleste tap. I ettertid har jeg vært minimalt skuffa, og ikke bitter overhodet. Jeg ble valgt til førstekjempe på et syltynt grunnlag, og hadde tre knallharde konkurrenter å velge mellom.

Lærerikt

For Melkeraaen var Farmen et eventyr fra ende til annen. For han, som hadde begrenset med kunnskaper om gårdsdrift på forhånd, var det en lærerik opplevelse.

- Jeg blir å huske dette for alltid. Det var så positivt og morsomt. Jeg sitter igjen med gode minner og positive opplevelser, sier Melkeraaen.

Melkeraaen har blitt fremstilt som en real gladgutt på skjermen, noe han selv mener stemmer 110% med virkeligheten.

- Man vet jo hva man har gjort, men ikke hva som kommer på skjermen. Men jeg så ganske tidlig hvor de hadde tenkt å plassere han Magnus Melkeraaen. Før første sending hadde jeg høy puls, men fremstillingen av meg kunne ikke ha vært bedre, sier han.

Klump i halsen

Selv om han meldte seg på realityprogrammet for å vinne, var det verste med å ryke ut å måtte ta farvel med alle.

- Jeg hadde en klump i halsen. Man får ekstremt nære relasjoner av å leve så tett sammen i en måned. Plutselig blir alt borte.

Han har fortsatt god kontakt med flere av de andre deltakerne, blant annet hans Farmen-flørt, Alina Vassnes.

- Jeg har fortsatt en god tone med Alina. Vi har møttes på utsida, og det har vært veldig hyggelig, absolutt, sier han.