Nemine Steffensen fra Øksnes har med andre ord hatt en kometkarriere etter at hun signerte kontrakten for bæringene.

- Jeg har lyst til å rose Sortland-trenerne og ledelsen i klubben. De var løsningsorienterte da de forsto at jeg hadde lyst til å prøve meg på et høyere nivå. De var med og la forholdene til rette for at jeg kunne fortsette utviklingen på Østlandet, sier Steffensen.

Det er ikke fritt for at hun savner jentene, trenerne og resten av Sortlands støtteapparat.

– Men jeg følte jeg ikke kunne la en slik mulighet gå fra meg, sier Nemine Steffensen i en kommentar til at hun i august valgte å signere for Stabæk.

Det var i forbindelse med en J 16-kamp på Andenes at Stabæk fikk høre om den hurtige flankespilleren. Andværingen Tom Stenvoll, som har mange sesonger bak seg på A-laget til Stabæk, var til stede da Nemine herjet med motspillerne. Stenvoll lot seg imponere og varslet ledelsen i sin tidligere klubb at dette var en spiller de burde ta en nærmere titt på.

Framtidig toppspiller

Stabæk-ledelsen er glade for at Steffensen søkte seg til NTG Bærum og fikk skoleplass der.

Nemine holder junioralder i tre sesonger til. Det betyr i praksis at det kan bli flere NM-finaler på dette alderstrinnet for hurtigtoget.

- Jeg hadde ikke i tankene at jeg kunne bli norgesmester om et par måneder da jeg tok avskjed med mine tidligere medspillere i Sortland rett før skolestart. Det har skjedd mye siden den gang, sier Steffensen.

Hun hadde god grunn til å smile etter at finaleseieren og pokalen var i boks. Det ble 4-2-seier over Trondheims-Ørn i et fartsfylt og underholdende oppgjør på trøndersk kunstgress. Det var mange i Sortland og Vesterålen som satt klistret foran fjernsynsskjermen da det lokale innslaget var i aksjon i NM-finalen.

Ble vist på TV

- Det var litt spesielt at finalen ble sendt direkte på TV. Men jeg tenkte ikke så mye på det da jeg kom inn. Fokuset mitt var å gjøre en best mulig figur. Jeg er egentlig ganske fornøyd med min egen innsats. Spenningsnivået var litt høyere enn det bruker å være da jeg fikk beskjed om å gjøre meg klar, sier Nemine som startet som innbytter.

Hun fikk i forkant beskjed om at det var god mulighet for at hun fikk slippe til. Trenerne visste at hennes fart og offensive kvaliteter ville komme til rett i det øyeblikket motstanderens forsvarsspillere begynte å bli slitne. De fikk tempoproblemer med en gang Steffensen entret banen.

- Hva har vært den største utfordringen etter at du ble Stabæk-spiller?

- Jeg føler at jeg har taklet den overgangen det har vært å trene mer og hardere. Det har vært vanskeligere at jeg bor så langt unna venninnene og familien. Jeg har ikke sett småsøsknene mine siden jeg begynte på skolen. Det har helt klart vært et stort savn. Heimlengselen er fortsatt stor selv om det går bedre. Derfor ser jeg frem til juleferien, sier Nemine, som er fast bestemt på å fullføre det treårige NTG-løpet.