Da saueklipper Robert Tangrand skulle på jobb på gården til Olav Stranda i Øksnes lørdag, dukket det opp et noe uventet oppdrag.

Lars A. Sverdrup Liset fra Sortland var med som hjelper under klippinga. I likhet med sauene på gården, endte han opp under saksa.

- Det har seg slik at jeg skal på halloween-fest i kveld, og hadde uansett tenkt til å klippe måne på meg selv i løpet av dagen, forteller Liset til VOL.

Da Liset dro en spøk om at Tangrand kunne avslutte dagens klipping med å ta håret hans, hadde han kanskje ikke forventet at den erfarne saueklipperen skulle si ja.

Hyllest

- Som dere kan se på videoen hadde vi det veldig artig. Jeg må framsnakke Robert som gjorde jobben med stø hånd. Resultatet ble veldig bra, sier Liset.

- Hva er det du skal kle deg ut som?

- Svein Spjelkavik, utbryter Liset og ler.

- Jeg ville kle meg ut som noe hyggelig, og noe av det mest hyggelige jeg vet om er Svein. Dette er min hyllest til han, og jeg håper Svein ikke tar dette ille opp, sier Liset.

- Imponert

Svein Spjelkavik, reklamemann, Rock Mot Rus-general og kulturaktivist fra Andøy, kommenterer stuntet slik:

- Lars gjør det ikkje på småmåten. Æ e søkkimponert! Saueklippemaskinen glede spesielt en bondesønn fra Dverberg. Halloweenkostymer skal jo helst få folk til å bli redd, og her va det nok mange som ble vettskremt. Æ flire mæ i hjel.