Marie Elisabeth Mjaaland startet nylig "Nyksund Kurs & Retreatgård". I forbindelse med avslutningen av Etablererkurs 2014, har hun fått tildelt prisen for "Beste forretningside/plan.

En enstemming jury mente at Mjaaland hadde det best gjennomarbeidde konseptet med størst sjanse til å lykkes: "Marie presenterte en konkret handlingsplan med gradvis oppbygging/utvidelse av aktiviteter og kapasitet.

Prisvinneren synliggjorde bred kompetanse og kunnskap om virksomhetsområdet – noe som alltid er en viktig forutsetning for å kunne lykkes. Den tydelige verdiforankringa ble også vurdert som positivt", heter det blant annet i juryens begrunnelse.

Det ble også delt ut en pris for "Beste presentasjon", som gikk til arkitekt og fotograf Svein Erik Tøien, som for øvrig er gift med Mjaaland. Han fikk prisen for presentasjon av arkitektfirmaet NYSUNDARK, som er under etablering.

– Det var veldig inspirerende og få prisen, og særlig at det ble dobbelt seier til Nyksund, sier Mjaaland.

Fagjuryen bestod av Jon Petter Arntzen, adm. direktør i Fabrikken Næringshage AS, Arne Osnes, næringskonsulent i Bø kommune, Marius Steiro, eiendomsforvalter, og Ingebjørg Glad Pedersen, daglig leder i Kulturfabrikken Eiendom AS.