Egil Sakariassen, én av to DNB-banksjefer for Vesterålen, skriver i en pressemelding fredag at DNBs bankkontor på Myre legges ned.

- Men DNB vil fortsatt kunne betjene eksisterende og nye kunder i Øksnes kommune. Kundene vil få satt inn og tatt ut penger og betalt regninger i Bank i butikk hos Rema 1000, sier han.

Bedriftskundene vil bli betjent fra DNB Sortland.

- Bedriftskundene skal slippe å reise til Sortland. Vi vil komme til dem, sier banksjef for DNBs bedriftsmarked i Vesterålen, Johnny Karlsen.

Selvbetjente kunder

Banken på Myre ble etablert som Nordlandsbanken i 1979, med Dagfinn Endresen som banksjef. Nordlandsbanken ble i 2003 kjøpt opp av DNB. I løpet av 2013 var alle Nordlandsbank-logoer i Vesterålen byttet ut med DNBs logo.

Banksjefene i Vesterålen sier i pressemeldingen at årsaken til at kontoret på Myre legges ned er at bankkunder flest er blitt selvbetjente.

- Folk flest er nesten aldri innom bankfilialen lenger, sier banksjefene.

Får tilbud om jobb på Sortland

Kontoret på Myre har tre ansatte. Disse vil i følge Karlsen og Sakariassen få tilbud om å fortsette arbeidsforholdet sitt i DNB på Sortland.

- Ønsker de ikke det, kan de søke om virkemiddelpakke.

Konsernledelsens beslutning om nedleggelse fikk ifølge pressemeldingen tilslutning av bankens representantskap torsdag 20. november.

Egil Sakariassen sier til VOL at det ikke er satt en eksakt dato for nedleggelsen, men at det vil skje i løpet av første kvartal 2015.