- Det er jo nesten som jeg ikke har fått tid til å fordøye det, sier den nyvalgte ordførerkandidaten i Øksnes Arbeiderparti, Karianne Bråthen.

Alsvågkvinnen ser fram til å lede partiet i kommende valgkamp.

- Jeg brenner for å kunne være med å utvikle kommunen, det var derfor jeg stilte, sier Bråthen.

Søndag ble hun valgt på nominasjonsmøtet til Øksnes AP, over John Danielsen, som har vært ordførerkandidat i mange år. Etter valget stilte alle seg bak den nye ordførerkandidaten.

Kan bli første kvinne

På møtet ble også partiplattformen for neste periode behandlet, men partiet har ennå ikke gått inn på hovedsaker- og områder de vil satse på. Bråthen nevner generelt at skole, helse, og kommunereformdebatten er viktig for partiet.

Det er tre år siden AP var i posisjon i Øksnes, og Bråthen vil nå kjempe for at de skal komme tilbake dit.

- Jeg har stor tro på at vi skal få det til! Valget har selvsagt alt å si, sier hun,

- Så det kan altså hende det for første gang blir kvinnelig ordfører i Øksnes?

- Ja, det hadde vært veldig artig! Det er jo det vi satser på, ler Bråthen.

- Må ro i takt

En sak hun selv syns er viktig, er medarbeiderinnovasjon, der man kan skape en kultur der det er de ansatte som er med på å utvikle kommunen som organisasjon, og ikke bare politikerne som sitter på toppen og bestemmer.

- Vi skal jo samme vei, så da må vi ro i takt, sier hun.

AP jobber også omye for å få opp engasjementet blant innbyggerene i Øksnes kommune, og la innbyggerne være med å bestemme mer.

- Hvordan kan vi få med innbyggerne på viktige beslutninger? Dette er noe av det viktigste, og noe vi også snakker mye om, sier Bråthen.