Karlsen kjører drosje i helgene på Myre. Den siste tiden har han rapportert flere hendelser med det han mener er åpenbart at sjåføren er påvirket av rusmidler, uten å få respons fra politiet.

– I helga var jeg ute for to biler som jeg er helt sikker på ble kjørt i beruset tilstand. Jeg kjørte etter den ene bilen, det var så vidt den klarte å holde seg på veien, forteller Karlsen.

Han varslet politiets operasjonssentral i Harstad om hendelsen.

– De ba oss ringe tilbake om vi så flere tilfeller, forteller Karlsen.

Skrudde av skilt

VOL skrev for en tid tilbake om en utforkjøring.

– I den aktuelle saken fikk politiet opplyst at det sto personer utenfor bilen i grøfta. Politiet fikk dessuten bilnummeret, men personene skrudde skiltet av bilen og forlot stedet. Vi snakket med operasjonssentralen flere ganger om den aktuelle hendelsen, likevel later det til at politiet lot være å foreta seg noe, sier Karlsen.

– Fritt fram

Han mener det nå er fritt fram for å fyllekjøre i Øksnes.

– På kveldene i helgene er det ganske ofte at vi observerer det som vi mener må være fyllekjøring. Jeg har ringt politiet flere ganger. Enten er de på Andenes eller så er de i Lødingen. Dessuten føler jeg det slik at operasjonssentralen må vite hvem som eier bilene og hvor de bor. Dessuten bruker de å be oss drosjesjåfører om å ”observere”. Vi kan ikke kjøre etter fyllekjørere i håp om at politiet kanskje kommer. Vi har tross alt en jobb å gjøre, tordner Karlsen.

Han mener det nå er gått så langt at han ikke kommer til å varsle om fyllekjøring mer.

– Jeg orker ikke ringe politiet når jeg ikke får respons på meldingene. Dersom de skulle finne på å komme til Myre, er det flere timer etter at observasjonen er gjort. Da er folk stukket av, sier Karlsen og legger til:

– Jeg kjører med hjertet i halsen. Du aner jo ikke hvilken tulling som kommer rundt neste sving.

– Blir tatt seriøst

Seksjonsleder for operasjonssentralen til Midtre Hålogaland, Tom Johannessen, forklarer at politiet tar meldinger fra publikum på alvor.

– Alle meldinger som kommer hit blir tatt seriøst, og vi vil forsøke å følge dem opp. Jeg håper folk ikke slutter å tipse politiet, selv om de føler at det ikke blir gjort noe, for det er ikke slik.

Politiet er avhengige av at forteller om det skjer noe der de måtte befinne seg, sier Johannessen.

Ifølge sjefen for operasjonssentralen bruker politiet metoder som ikke er synlige for innringeren.

– Ofte er det slik at operasjonssentralen kan skaffe flere opplysninger om biler eller personer enn det innringer forteller om. På bakgrunn av informasjon vi får fra egne systemer, kan vi prioritere – for eksempel tilstedeværelse, sier Johannessen.