Robin Lillejord la fram fremtidsplanene til Staven Grus under tirsdagens folkemøte i Øksnes om muligheter for å få en oljevernbase etablert i kommunen.

- Innovasjon, omstilling og overlevelse beskriver samfunnet i Øksnes. Vi har selvtillit, stolthet, kunnskap og kompetanse. Myre havn er porten til noen av verdens viktigste ressurser. Dette må vi ta vare på, og hvitfisken skal vi fortsette å ta inn, men vi må kombinere den med noe.

Slik innledet Robin Lillejord i Staven Grus sitt foredrag under tirsdagens folkemøte på Myre om mulighetene for en fremtidig oljevernbase i Øksnes.

Spennende planer

Familiebedriften Staven Grus, eid av Viktor, Glenn, Mikal og Trond Stavøy, har de siste årene hatt en formidabel vekst. I 2013 hadde selskapet en omsetning på 19,5 millioner kroner, i 2014 passerer de 30 millioner kroner. De nærmer seg 20 ansatte. Selskapet eier steinbruddet i Staven, og står blant annet for forsyning av masser når Kystverket bygger to store moloer i Prestfjorden for å skjerme havna på Myre for sjø og drag.

Nå legger Staven Grus spenstige planer for framtida, som selskapet presenterte for de fremmøtte på tirsdagens folkemøte. De vil legge til rette for etablering av næringsvirksomhet på Stavneset og Stavøy-holmene i Øksnes. De leverer i desember inn søknad om oppstart av regulering og konsekvensutredning, og håper å ha området ferdigregulert i 2015.

Bla med piltastene for å se tegninger av planene i bildekarusellen over.

Selv mener de mulighetene er mange for hva området kan romme.

- Noen av bransjene vi vil ha med i reguleringa er fiskeri, oppdrett, offshore, industri, miljøvern og containerhavn, sa Lillejord.

- Skal bli vanskelig å si nei

Planen er å fylle masse over Stavøy-holmenene, og få et landareal på rundt 1000 dekar.

- Vi vil være i førersetet. Vi vil posisjonere oss for framtida. Dette er ikke en drøm eller ønsketenking. Vi har et område, og vi har masser tilgjengelig. Vi skal legge til rette for at det ved etablering av en eventuell oljevernbase skal bli vanskelig å si nei til oss, sa Lillejord.