Helle og Synne Bolstad sammen med Øksnes-ordfører Jørn Martinussen på fiskerimessa i Trondheim. Foto: Innsendt

Plastservice AS i Øksnes får tildelt pengestøtte til et forskningsprosjekt om "bekjempelse av patogene bakterier i lastebærere, ved hjelp av mikrobølgeteknologi".

Vil bli bedre

Øksnesbedriften får tildelt 2,6 mill kroner i støtte. Plast-Service AS er i dag eneste godkjente bedrift i Norge som jobber med desinfisering og sveising av løftebærere i næringsmiddelindustrien. I praksis betyr det at de steriliserer, desinfiserer og reparerer i hovedsak kar til å laste mat i.

- Vi skal se på mulighetene for å utvikle det vi allerede gjør, enda bedre, sier Helle Bolstad i Plastservice AS.

Hun understreker at alt skjer etter forskriftene nå også, men at de ønsker å  bli bedre. Fem forskere er leid inn til prosjektet, og flere næringsmiddelbedrifter skal være med.

Gir resultater

- I og med at vi har fått disse midlene, betyr det at vi kan gå i gang med prosjektet nå med en gang, sier Bolstad.

Det er det regionale forskningsfondet for Nord-Norge som har bevilget midlene til Plastservice AS. Tilsammen deler forskningsfondet nå ut 14 millioner kroner til fire større forskningsprosjekt og fem forprosjekter i Nordland fylke.

- Det er en meget bra uttelling. Det er også veldig gledelig å se at flere bedrifter i Nordland deltar i forskningsprosjektene, sier fylkesråd for næring Arve Knutsen (KrF), ifølge ei pressemelding fra Nordland fylkeskommune.

I fylkeskommunens nye FoU-strategi vektlegger de å få opp forskningsaktiviteten i bedriftene.

- Så her har vår innsats begynt å gi resultater, sier Arve Knutsen.