– Jeg velger den 7.1.2015 å trekke meg fra lokallaget til Øksnes Høyre, men vil fortsatt være medlem i Høyre sentralt, sier Marte Boberg Karlsen i en pressemelding onsdag formiddag.

Boberg Kalsen var inntil i fjor høst leder av Øksnes Høyre, og sitter i kommunestyret for partiet.

- Lav takhøyde

Hun sier i pressemeldingen at bakgrunnen for avgjørelsen er at lokallaget har vist lav takhøyde når det gjelder valg av disponible personer for oppføring på valgliste for kommunevalget 2015. Min mening er at dette ikke sikrer et godt persongalleri for velgere i Øksnes kommune.

Tirsdag ble det kjent at Jørn Martinussen ble vraket da partiet holdt sitt nominasjonsmøte mandag. Martinussen ville stille som ordførerkandidat for partiet, men ble ikke ansett som en del av nominasjonsprosessen, opplyste partiet tirsdag.

Dette fordi han ikke innfridde et krav om å melde overgang til Høyres kommunestyregruppe innen 1. oktober 2014. Han ville vente til 1. januar 2015.

- Var mulig å velge Martinussen

- I henhold til vedtekter var det mulig for Jørn Martinussen å bli valgt inn på Øksnes Høyres valgliste også på nominasjonsmøtet. Som styremedlem og leder har jeg fått betrakte prosessen på nært hold, og min endelige konklusjon er at Øksnes Høyre ikke er et politisk fora jeg kan vedkjenne meg å være en del av, og vil dermed søke andre arenaer for å drive politisk arbeid, skriver Boberg Karlsen.

Hun er kommunestyrerepresentant for Høyre, og opplyser at hun fortsetter sitt arbeid i organet frem til kommunevalget, men da fristilt fra partiet.

Til slutt i pressemeldingen kommer hun med en oppfordring:

- Jeg oppfordrer innbyggere i alle kommuner til å engasjere seg i politisk arbeid, stemme med sin rett ved kommunevalg og å se verdien av å engasjere seg i politiske lokallag for å sikre gode, demokratiske prosesser i fremtiden.