Høydepunktene kommer på rekke og rad under skreifestivalen i Øksnes andre helg i februar. Festivalen byr på alt fra «Godpraten» med forfatter Johannes Rørtveit og Røde Kors-arbeider Jan Egil Mosand, på Stedet på Myre, til VM i torsketungeskjæring og skreikonferanse. Noe for alle, med andre ord.

Konferanse

- På konferansen er det linefiske det skal slåes et slag for. Vi har en del attraktive forelesere, sier Inge-Dag Røkenes i hovedkomiteen.

Fylkesråd for næring, Arve Knutsen, vil åpne konferansen med å fortelle om fiskeripolitiske strategier for Nordland, før representanter fra blant andre Delitek, Sintef og Ålesundfisk vil prate. Innovasjon Norge, regionrådet, Sjømatrådet og Norges Råfisklag står også på programmet.

Kultur

På det kulturelle planet stiller familieforestillingen i Øksneshallen fredag som et av høydepunktene. Idol-vinner Ingvar Olsen, sortlending og Idol-finalist Anniken Høve, samt Tobias Myrvang, kjent fra Idol junior skal spille. Myre skole skal også bidra til underholdningen.

Søndag spiller Anita Skorgan konsert i Myre kirke.

Verdensmesterskap

Lørdag blir det VM i torsketungeskjæring for barn og unge.

- Som oppvarming har vi fått med fylkespartilederne, eller deres stedfortredere. Jeg vet ikke hvor mange av de som har erfaring med tungeskjæring fra før, humrer Røkenes.

- I fjor var det ordførerne som var med, og da vant varaordfører i Hadsel, Inger Hope. Jeg tror ikke hun hadde så mye erfaring heller, legger han til.