De to nevnte herrene, som begge er bosatt i Nyksund, benyttet tiden under ekstremværet lørdag, godt. De laget like godt en hyllest, eller dokumentar om du vil, om "Ole", som de også har lagt ut på Youtube. Filmen har fått navnet "Da Ole kom tel bygda".

– Jeg hadde tenkt på det i forkant. Sist det var ekstremvær, i forbindelse med orkanen "Kyrre", fikk jeg ikke dokmumenter så mye, derfor ville jeg filme en del denne gangen. Jeg slo meg sammen med Marius, forteller M. Frantzen.

Blåste svært friskt

M. Frantzen og Almås Johansen  beveget seg rundt i Nyksund og filmet fra en rekke forskjellige vinkler. Og selv om været ikke ble så heftig som forventet, forteller M. Frantzen at det blåste svært friskt noen ganger.

– Ved et par tilfeller måtte jeg faktisk holde meg fast slik at jeg ikke ramlet på havet, forteller han.

Etter at filmingen var i boks, bar det strake veien inn i redigeringsrommet, noe som ble en smule problematisk.

– Målet var å bli ferdige ganske raskt, men på grunn av visse tekniske problemer, blant annet fordi datamaskinen krasja, kom vi ikke i mål før midnatt, forteller han.

- Kunstaktig

Når den entuasiastiske filmskaperen blir bedt om å vurdere den fem minutter lange videoen, innrømmer han at den ble noe annerledes enn det som var planen.

– Det ble egentlig ganske mye kunst ut av det. Og akkompagnert av Marius sin musikk, har det hele blitt ganske meditasjonsaktig. Men dette er først og fremst en slags dokumentarfilm, noe som også var intensjonen fra starten av, slår Anders M. Franzen fast.

At så mange som mulig skal se filmen, har han ikke noe mål om.

– Vi gjorde dette først og fremst for gøy, og ikke minst for oss selv. At flere får mulighet til å se filmen, er selvsagt artig, men ikke noe vi går og drømmer om, presiserer han.

- Finn gode motiv

M. Frantzen er opptatt av lyd og levende bilder, og har vært musiker i mange år, og har blant annet laget fire musikkvideoer med bandet sitt Doggerbank.

Han har følgende tips til andre som ønsker å lage fengende og solide naturfilmer, enten det er i ekstremvær eller under mer naturlige forhold.

– Invester i et goprokamera. Det er støtsikkert og tåler mer enn et mobil og speilreflekskamera som er særlig sensitive når det gjelder vann.

Finn noen gode motiv med mye bevegelighet, og så har du et et godt utgangspunkt. Det er viktig å leke seg og prøve seg fram, mener han.

og det er nettopp lek og eksperimenteringen han setter mest pris på når han filmer naturkreftene, og eventuelt andre ting.

– Dette er fin trening, der man lærer litt etter litt. Og så får man stadig nye ideer som man har lyst å teste ut, og det er da det virkelig blir gøy, slår Anders M. Frantzen fast.