Senjaværingen skal de neste ukene engasjere seg spesielt i fiskeripolitikk, i forbindelse med en omstridt rapport fra det såkalte Tveteråsutvalget. 11. mars blir det stort møte i Svolvær, der Knudsen vil høre hva fiskerinæringa.

- Fiskeri- og havbruksnæringa skal være det viktigste fundamentet for å sikre arbeid og velferd for innbyggerne i Nordland. Derfor er dette viktig, sa senjaværingen under fiskerikonferansen på Myre torsdag.

Opptatt av fiskeri

Med fiskeriengasjementet stiller Knudsen seg nokså annerledes enn de tradisjonelle næringspolitikerne i fylket, som vanligvis er mer opptatt av metallindustri i Rana-regionen eller oljeutvinning utenfor Lofoten og Vesterålen.

- Viktig å si ifra

Når det gjelder oljespørsmålet, er han helt på linje med moderpartiet, som er i mot oljeboring utenfor Lofoten og Vesterålen, men som fylkesråd er han forpliktet til å jobbe i tråd med flertallet i fylkestinget - som er for.

- Det er viktig at vi fylkespolitikere har nær kontakt med dere i fiskerinæringa, og det er viktig at Nordland sier fra når sentrale myndigheter skal ta viktige beslutninger om fiskeri. Gang på gang ser vi at formuleringer herfra nærmest blir klippet inn i nasjonale utredninger, sa han.