Da Øksnes Tverrpolitiske liste (ØTL) hadde nominasjonsmøte mandags kveld, ble nåværende ordfører i Øksnes, Jørn Martinussen, valgt som ny ordførerkandidat. Dette til tross for at Martinussen meldte seg ut av partiet for kort tid siden, stilte seg til disposisjon for Høyre, men ble dumpa der.

LES OGSÅ : Martinussen vraket av Høyre

- Det var ikke sånn at han motsatte seg å være med i partiet, men han var åpen om at hans grunnholdning er hos partiet Høyre. Det syns vi er ærlig og rederlig, sier leder av ØTL Theodor Lind.

Velkommen tilbake

Da Martinussen ble vraket av Høyre og ikke lenger ønsket å være med der, ønsket ØTL han veldig hjertelig tilbake, forklarer Lind.

Han er svært fornøyd med den nye lista, og syns de har mange gode kandidater, og variert med tanke på både alder, yrke og geografisk spredning i komunen. På den nye lista står det også mange unge, blant annet Linnea Berg, på femteplass.

- God variasjon

Øksnes Tverrpolitiske liste (ØTL) har i dag fem plasser i kommunestyret i Øksnes. Theodor Lind tror ikke det blir problematisk at Martinussen først meldte seg ut, men nå er tilbake på toppen av lista.

- Jeg tror vi har en ordfører som er respektert og annerkjent langt utenfor kommunegrensene, så det tror jeg går helt fint, sier han.

Marte Boberg Karlsen var inntil i høst leder av Øksnes Høyre. Etter nominasjonsmøtet til partiet i januar, hvor Martinussen ble vraket, trakk hun seg fra partiet. Hun er nå å finne på tredjeplass på ØTLs liste.

Her er hele ØTLs kommuneliste:

1 Jørn Martinussen (Kum.) Myre

2 Geir Rognan (Kum.) Steinlandsfjord

3 Marte Boberg Karlsen Strengelvåg

4 Theodor Lind Strengelvåg

5 Linnea Berg Myre

6 Ståle Meløy Alsvåg

7 Marlen Misterosen Sommarøy

8 Olav Lind Strengelvåg

9 Gudmund Sture Rognan Sommarøy

10 Oddrun Heimly Øvre Høydal

11 Stein Ronny Vornes Myre

12 Marianne Kyrresdatter Reinholdsen Myre

13 Per Nielsen Langenes/Stø

14 Wanja Tuzcu Steinlandsfjord

15 Torbjørn Jensen Myre

16 Lise Mortensen Strengelvåg

17 Lasse Johannesen Sommarøy

18 Inge Andersen Strengelvåg

19 Lisa Myhre Steinlandsfjord

20 Karl Johnny Karlsen Vedhøggan

21 Phornphan Khotseeha Myre

22 Kurt Karlsen Strengelvåg

23 Serif Tuzcu Steinlandsfjord