Det jobbes for tiden på spreng med med å på plass finansiering av et kulturhus i Øksnes.

LES OGSÅ: Har foreløpig solgt 100 stoler

En del av den totale kostnaden på 31 millioner kroner inkluderer salg av stoler til privatpersoner, lag og foreninger. Totalt skal det selges over 300 stoler til 10.000 kroner per stykk. For å få finansieringen i havn kreves det også betydelige bidrag fra næringslivet.

Da Folkets Hus arrangerte åpent møte for øksnesværingene i januar, var det kommet inn 1,5 millioner kroner fra ulike bedrifter. Her har blant annet Prestfjord bidratt med en halv million kroner.

Nå er det også klart at hjørnesteinsbedriften Biomar bidrar. Øksnesavisa skriver fredag at Biomar legger 250.000 kroner på bordet for å få kulturhusdrømmen realisert.

- Vi har over 90 ansatte som nok kunne tenke seg ei kulturell storstue som Folkets Hus fremstår som. Gode tilbud i et lokalsamfunn er viktig for trivsel, og også som selskap ser Biomar verdien av å få på plass Folkets Hus, sier økonomidirektør Lars Myhra til Øksnesavisa.

1. mars går fristen for å søke spillemidler ut. Styreleder i Folkets Hus, Erik Sørdahl, sa til VOL i januar at det ikke er rom for sommel.

–  Jeg har en god følelse. Frem til nå har prosjektet vært inne i en såkalt modningsfase der ting har gått seg til . Når den videre planen er mye mer konkretisert, er det derimot viktig med handling, sa han.