Øksnes Næringslivsforening er oppgitt over det de mener er mangelfull politibemanning i Øksnes.

I et brev til justisminister Anders Anundsen, uttrykker de sin frustrasjon og understreker at lensmannskontoret har vært ubetjent det siste året:

"Dette er tilbudet til innbyggerne i en kommune med 4.500 innbyggerne, og 400-500 arbeidsinnvandrere", skriver de blant annet i brevet.

Håper på hjelp

Nå håper altså Øksnes Næringslivsforening at Justis- og beredskapsdepartementet tar tak i saken og setter seg inn i situasjonen i Øksnes, og på den måten "bidrar til at vi får en politidekning som står i forhold til det samfunnet vårt har behov for".

Foreningen presiserer også at flere ulike næringslivsrepresentanter  har stått frem i media i løpet av det siste året og uttalt at de har sluttet å anmelde ulovlige forhold, fordi det er nytteløst:

"Vi frykter det er mørketall i dette bildet. Årsmøtet i ØNF forventer tiltak på både kort og lengre sikt for å forbedre politsituasjonen i kommunen", står det å lese i brevet.

- Vanskelig å kommentere

Politimester i Midtre Hålogaland Politidistrikt, Hugo Henstein, sier at det er vanskelig å gi noen utdypende kommentar til innholdet i brevet.

– Jeg har kun blitt tilsendt kopi av brevet, og har ikke blitt kontaktet av noen i næringslivsforeningen, sier han til VOL.

På spørsmål om hva  han selv synes om bemanningssituasjonen i Øksnes, svarer politimesteren a

– Generelt kan jeg si at årets budsjettsituasjon er veldig utfordrende. Vi har snudd på hver krone. Men folk skal være trygge på at vi gjør det vi kan for innbyggerne.

Men handlingsrommet er som sagt ikke stort, slår han fast.