- Folkehelse handler i stort om at vi selv tar gode valg i hverdagslivet som fremmer god helse. Det forutsetter blant annet at vi har kunnskap om hva som skal til for å kunne gjøre de gode valgene. Det gjelder både oss som enkeltindivid og for alle som er involvert i den lokalsamfunnsplanleggingen. Kunnskap og kompetanse om hva som fremmer god helse er derfor viktige forutsetninger for folkehelsearbeidet, sier arrangøren i en pressemelding.

Aktivitet

Folkehelseuka i Øksnes ble åpnet mandag av ordfører Jørn Martinussen, og fulgt opp med en vandring til Kjærlighetshaugen, eller helt ut til Vornes. Beboerne på Alsvågheimen fikk mulighet til å være med på utflukt til Toftenes Sjøhuscamping.

Tirsdag blir temaet «De gode valgene». På formiddagen er det ungdomsskoleelevene som får høre om mat og kosthold, mens deres foreldre får mulighet til det samme på kvelden.

Åpne treninger, kurs i personlig økonomi, turer, åpne barnehager og besøk på aldersheim er noen av punktene som står på programmet til Folkehelseuka i Øksnes.

Helsefremmende

Øksnes kommune har vedtatt å ha helsefremmende skoler og barnehager, som del av den samarbeidsavtalen kommunen har med Nordland Fylkeskommune på folkehelseområdet.

- I folkehelseuka har programmet flere arrangementer og tilstelninger som er forankret i nettopp dette. Vi serverer for eksempel havregrøt til skolefrokost ”I Fru Ingeborgs ånd” til alle elevene en morgen ved våre fire skolene våre i løpet av folkehelseuka. Vi har kurs i ernæring og kost både for elever og foreldre i løpet av folkehelseuka, og vi tilbyr kurs i økonomi hvor ungdommer er målgruppe, sier arrangøren i pressemeldingen.

- Programmet reflekterer også samarbeid på folkehelseområdet mellom offentlige, privat og frivillig sektor i Øksnes.  Vi håper at riktig mange finner en aktivitet i programmet de har lyst å delta på i løpet av uka.