Øksil sine volleyballjenter vant både årets 1. divisjon, i tillegg til sluttspillet, og var i praksis klare for neste sesongs eliteserie. Klubben har likevel valgt å søke om lisens.

Les også: Øksil er seriemestre

– Å spille i eliteserien er et stort skritt. For å gjøre det må vi ha en fast spillerbase her. Per i dag har vi ikke oversikt over hvor mange av spillerne skal gjøre til høsten, siden de fortsatt ikke har fått svar fra Høyskoler og universitet, forteller Øksil-leder Hanne Steen til VOL.

– Dessuten er det et stort skritt opp å spille i eliteserien. Jeg føler at spillerne har en vei å gå før de er på et stabilt eliteserienivå, fortsetter hun.

Steen og den øvrige Øksil-ledelsen er likevel bestemt på å fortsette i 1.divisjon.

– Vi er fornøyde med at vi kan fortsette i 1.divisjon, der vi kan trene godt og utvikle laget. At regionen har et tilbud til unge, ambisiøse jenter som vil spille volleyball, er viktig, understreker Steen.

Siden Sortland ikke velger å stille lag i neste års eliteserie, er det naturlig å spørre om Øksil på noe tidspunkt har vurdert et samarbeid de to lagene i mellom.

– Nå har ikke jeg tenkt så mye på Sortland, og har først og fremst tankene på eget lag.  Men for oss er det viktig at kommunen har et eget lag, der miljøskaping står i sentrum. Å skape et godt og sunt ungdomsmiljø, er viktigere for oss enn å bli best i Norge, slår Hanne Steen ettertrykkelig fast.