I kommunestyremøtet torsdag, ble det vedtatt at kommunen skal ha en åpen og demokratisk prosess i det videre arbeidet med kommunereformen, og at kommunen skal fatte beslutningen sin på  et solid grunnlag, der lokale og regionale behov skal være avgjørende.

"Det nedsettes en politisk styringsgruppe for kommunereformarbeidet bestående av en representant utpekt av hvert parti, med personlig vara samt tillitsvalgte. Et hovedmål for arbeidet er å få frem innbyggernes forventninger til framtidig tjenestetilbud i Øksnes og innbyggernes forventninger med tanke på hva som bør være avklart før innbyggere inviteres til å ta stilling til eventuell kommunesammenslåing", heter det blant annet i vedtaket.

25. august

Fristen gruppa må forholde seg til, er 25. august. Da skal nemlig dokumenteringsarbeidet være ferdig, samtidig som de rapporterer til både formannskap og kommunestyre underveis. I det gjeldende tidsrommet skal det også holdes et eller flere folkemøter før sommeren, der innbyggerne blir orientert om prosessen. Kommunestyret får forelagt en sak om rådgivende folkeeavstemning, og senest våren 2016, faller den endelige avgjørelsen om kommunesammenslåingen.

- Mye arbeid

Ordfører i Øksnes, Jørn Martinussen, frykter ikke at det blir for hektisk å få i land arbeidet til sommerferien, som er ganske nøyaktig to måneder til.

– Det blir mye arbeid, det er det ikke tvil om. Vi er lovlig seint ute og skal selvsagt prioritere dette, og gjennom dette arbeidet skal vi sørge for at vi får et veldig godt beslutningsgrunnlag, slår Martinussen fast.

Selv ser Martinussen frem til å gå inn i det forbredende arbeidet med reformen.

– Jeg synest at dette er et godt vedtak. Saken er godt opplyst og godt debattert. Når vi får frem realiteten som vi har gjort i denne saken, gir det meg en god følelse. Den prosessen gjelder for så vidt i alle kommunestyresaker, slår han fast.