Robin Lillejord trener jentelaget, og er imponert over spillergruppen sin. Foto: Sanna Drogset Børstad

Grunnlaget for sammenslåing av de jentelagene er et ønske om å stille flest mulig lag i serien i Vesterålen. For denne sesongen stiller sju jentelag fra Vesterålen i 16-årsklassen.

– Begge lagene hadde for lite spillere. Alternativet til å slå seg sammen ville være om alle gikk til Sortland, og da ville vi få færre lag i serien, sier trener Robin Lillejord.

Dedikerte jenter

13 spillere født mellom 2000 og 2002 har nå dannet lag. Ifølge trener Lillejord er jentene godt fornøyde med løsningen.

– Det er artig for de å ha tilhørighet i heimbygda. I vinter har vi delt litt på å trene i Blåbyhallen og i Morildhallen, sier Lillejord.

Selv har han trent jentelag i ti år, og mener at han aldri har opplevd maken til dedikasjon og positivitet som i denne jentegruppa.

– Det er ei veldig jevn og flott spillergruppe.

– Bra rekruttering

Lillejord vet enda ikke om dette er en permanent løsning for laget, eller om det kun blir med dette første året.

– Allerede neste år vil noen av spillerne kunne spille på damenivå, så vi får se. Målet er å stille jentelag så langt det lar seg gjøre.

Treneren berømmer Sortland IL for det arbeidet de har gjort for jentefotballen i regionen.

– De har gjort en bra jobb blant annet når det kommer til treningsforhold. Det betyr mye for rekrutteringen til fotballen, som er fint når man ser lengre frem i tid. Fotballen kniver om de samme jentene som blant annet toppvolleyballen gjør, sier Lillejord.