Førstkommende tirsdag inntar 10-12 øksneskvinnfolk fileten på Gunnar Klo, når årets første kvalkjøtt er ventet til mottaket.

Nærmere fire tonn kjøtt skal under kniven.

- Det kommer folk fra hele Vesterålen til Myre for å kjøpe kjøtt, dette har folk ventet på, sier salgs- og produksjonssjef ved bedriften, Jan Roger Knudsen, til VOL.

- Vi skal sørge for å bemanne fiskeutsalget godt, lover Knudsen.

Fire tonn kjøtt

Første leveranse er på seks dyr på til sammen fire tonn, og er tatt av kvalskuta «Jan Bjørn»  i Vestfjordbassenget.

- Folk etterspør kjøtt fra små dyr på under 1000 kilo, så det er det vi tar inn, forteller Knudsen.

Tommel opp fra Mattilsynet

Bedriften på Myre er den eneste i Vesterålen som vil produsere kvalkjøtt denne sesongen, og fredag var Mattilsynet på plass for å sjekke at lokalene og rutinene holder mål.

- Dere er gamle i gamet, så dette ser bra ut, konstaterte seniorinspektør i Mattilsynet, Terje Skomsvold.

I fjor solgte Gunnar Klo mellom 20 og 25 tonn kvalkjøtt. Knudsen sier de trolig vil produsere like mye i år.

Årets vågekvalkvote er på 1286 dyr, det samme antallet som i fjor. Ved fjorårssesongens slutt var det tatt 736 dyr.