Førstkommende tirsdag inntar 10-12 øksneskvinnfolk fileten på Gunnar Klo, når årets første kvalkjøtt er ventet til mottaket.
Nærmere fire tonn kjøtt skal under kniven.
- Det kommer folk fra hele Vesterålen til Myre for å kjøpe kjøtt, dette har folk ventet på, sier salgs- og produksjonssjef ved bedriften, Jan Roger Knudsen, til VOL.
- Vi skal sørge for å bemanne fiskeutsalget godt, lover Knudsen.
Fire tonn kjøtt
Første leveranse er på seks dyr på til sammen fire tonn, og er tatt av kvalskuta «Jan Bjørn» i Vestfjordbassenget.
- Folk etterspør kjøtt fra små dyr på under 1000 kilo, så det er det vi tar inn, forteller Knudsen.
Tommel opp fra Mattilsynet
Bedriften på Myre er den eneste i Vesterålen som vil produsere kvalkjøtt denne sesongen, og fredag var Mattilsynet på plass for å sjekke at lokalene og rutinene holder mål.
- Dere er gamle i gamet, så dette ser bra ut, konstaterte seniorinspektør i Mattilsynet, Terje Skomsvold.
I fjor solgte Gunnar Klo mellom 20 og 25 tonn kvalkjøtt. Knudsen sier de trolig vil produsere like mye i år.
Årets vågekvalkvote er på 1286 dyr, det samme antallet som i fjor. Ved fjorårssesongens slutt var det tatt 736 dyr.