Alsvåg IL gjentar suksessen fra i fjor og inviterer til Vesterålen Summer Games 2015. I år har vi flytta arrangementet til helga før St. Hans, altså før sommerferien, men det består som før av tre øvelser på to dager: Et gateløp, et sykkelritt og et motbakkeløp.

- Vi fikk veldig gode tilbakemeldinger på fjorårets arrangement, men har likevel valgt å gjøre noen endringer i år, sier leder for sommerlekene, Tommy Nordeng i en pressemelding.

Løp for barna

I år byr sommerlekene også på et eget barneløp.

- Dette gjør vi for at også de minste skal føle gleden ved å utfolde seg sammen med andre, med masse publikum til stede.

Fjorårets sykkelritt fikk en massevelt. Det gjør at de i år først sender avgårde en egen turklasse, med innlagt spisepause underveis. Konkurranseklassen arrangeres som enkeltstart, som en tempo.

- Det arrangeres ikke mange slike konkurranser her i regionen, og her blir det den sterkeste som vinner, sier Nordeng.

Søndagens tur til toppen av Nonskollen arrangeres som en fellesstart, mens det i fjor var en jaktstart. Og en time før starten sendes turgåere og familiefolk som vil benytte anledninga til en flott fjelltur, uten tid, men med premie, avgårde.

For hele familien

I fjor var det mange som deltok i alle tre øvelsene.

- Noen syntes det ble dyrt å delta på alt, særlig dersom hele familien stilte til start. Dette har vi tatt hensyn til og redusert prisene, sier leder i Alsvåg IL, Dag Myklestad i pressemeldingen.

- Det er viktig for oss at ikke prisen blir til hinder for at familier kan delta, og derfor har vi laga familiepakker som vi tror skal være overkommelig for de fleste. Det er selvsagt også mulig å bare delta på enkeltøvelser, og også her har vi lagt inn familierabatter, sier han

Sport og kultur

I fjor sommer ble det arrangert tre kulturhelger i Alsvåg, i tillegg til den helgeåpne kafeen og omvisningene i Alsvåggården: På toppen av sommerlekene ble det arrangert fortellerdager og Highland Games i den livskraftige bygda. I år blir det bare ei helg, og da har UL Nybrott kobla seg på sommerlekene.

- Vi er så heldig at vi har fått booka 80-tallsbandet Kondiz fra Øksnes til å gjenforenes og spille på en skikkelig bygdefest på Samfunnshuset, sier Henrik Rødsand fra UL Nybrott i pressemeldingen.

- Vi synes det er flott at vi kan bidra på denne måten til å gjøre Vesterålen Summer Games til mer enn et idrettsarrangement.