For andre år på rad arrangerer Alsvåg IL sommerleker i Øksnes, med tre ulike øvelser over to dager. Denne helga utfordres vesterålinger i både gateløp, sykkelløp og motbakkeløp.

Første konkurranse ut lørdag formiddag var gateløp på Myre, med solskinn og sommerlige tendenser.

57 deltakere stilte til start i det 2,2 kilometer lange løpet gjennom Myres gater. Både barn og voksne, aktive idrettsutøvere og mosjonister la på sprang da startskuddet gikk fra rådhuset i Storgata.

I år som i fjor var det August Nordeng fra Alsvåg som stakk fra de andre, og sikret hjemmeseier i løpet med tida 7.16. Søskenbarnet Isak Nordeng Jensen tok andreplassen med målgang 17 sekunder etter, med John-Eirik Karlsen fra Melbu hakk i hæl.

Raskeste dame i løpet var Eira Noreng Jensen med tida 7.50.

August, som akkurat har avsluttet sesongen som aktiv skiløper og som elev ved skilinja på Nordreisa videregående skole, var fornøyd med løpet.

- Det var tungt, men artig! var kommentaren fra en andpusten Nordeng da han kom over målstreken.

Senere lørdag fortsetter sommerlekene med sykkelløp fra Alsvåg - rundt Lifjorden og Staven - før de avsluttes søndag med motbakkeløp opp Nonskollen.

Og August - han går ikke uventet inn for å vinne hele trippelen.

- Det gjør jeg! Det var artig med etappeseier i gateløpet, så får vi se hvordan det går med syklinga. Det er den som er utfordringa for meg, sier August til VOL.

Se resultatlistene her.