For et par uker siden kunne du lese om Øksnes brannmannskap som var redde for at ny brannstasjon ble utsatt igjen.

I dagens kommunestyre i Øksnes kom det et forslag fra John Danielsen i Øksnes Senterparti om å flytte penger fra budsjettet i 2017 til 2016 slik at arbeidet med ny brannstasjon kan fortsette.

Saken som ble fremmet i forbindelse med behandlingen av ny økonomiplan 2016-2019 ble enstemmig vedtatt og 5,6 millioner føres over til budsjettet i 2016. Det betyr at anbudsgrunnlag nå kan bestemmes og anbudskonkurranse kan settes igang kanskje allerede til høsten. Det er John Danielsen glad for.

- Vi og mange andre kommuner har et frivillig brannkorps som står på hele året enten det er fridager, hverdager, helger eller helligdager. I Øksnes har de hatt dårlige arbeidsforhold over mange år. De har ikke en egen stasjon hvor det har vært lagt til rette for det fysiske miljøet. Det har for eksempel  ikke vært garderobeforold å snakke om. Ikke tilstrekkelig med areal for å kunne lagre og vedlikeholde utstyet. som er nødvendig med denne type tjenester, sier Danielsen som også trekker frem at brannvesenet driver med redning til sjøs og til lands og er ansvarlig for oljelenseberedskap i fiskerikommunen Øksnes.

- De fortjener en tilrettelag brannstasjon. Det kommer oss brukere til gode. Vi er en stor fiskerikommune og det  kan skje branner og utslipp til havs og til lands. Det er så vitktig at beredskapen er på plass, sier Danielsen som også poengterer at å bygge ny brannstasjon var noe hans parti foreslo i sin tid.

Sprekk truet

Brannkorpset i Øksnes, som består av 19 frivillige og en brannsjef i 20% stilling, registrerte tidligere i vår at administrasjonen i Øksnes Kommune foreslo å utsette bygging av ny brannstasjon på grunn av 50% budsjettsprekk på den planlagte barnehagen i Alsvåg.

Det kom frem i et leserinnlegg fra korpset.

Ordfører Jørn Martinussen hevdet så at en utsettelse ikke var tilfelle.

Med dagens vedtak i kommunestyret kan det se ut som at brannstasjonen blir en realitet.

- Jeg er sikker på at brannkorps og folk flest i Øksnes jubler i dag. Dagens vedtak sikrer at arbeidet fortsetter og jeg er trygg på at vi i løpet av 2016 kommer i havn med arbeidet med ny brannstasjon, sier Danielsen.

Det er trangt om plassen på brannstasjonen på Myre. Kjelleren på rådhuset huser fire biler, utstyr og grovgarderobe for brannkorpset.