Cermaq Norway ønsker nå å inngå en samarbeidsavtale med Steigen kommune for å utrede et slikt prosjekt nærmere. Det melder selskapet i en pressemelding fredag ettermiddag.

En eventuell endelig beslutning om bygging av nytt fellesslakteri forventes i første halvdel av 2016, og et nytt fellesslakteri vil i så fall kunne stå klart i 2018.

I dag har selskapet to slakterier i regionen; ett i Alsvåg i Øksnes kommune og ett i Skutvik i Hamarøy kommune. En utvidelse av disse to slakteriene er vurdert opp mot byggingen av et nytt fellesslakteri med lokalisering i Hamarøy, Øksnes eller Steigen.

Det vil kunne bety slutten for Cermaqs slakteri i Alsvåg, og 45 arbeidsplasser kan stå i fare. I tillegg kan det bety nedleggelse av selskapets slakteri i Hamarøy. Totalt kan 80 fagfolk miste jobben.

Steigen kommune lokket i april med et lån på 36 millioner kroner dersom Cermaq skulle velge å etablere nytt fellesslakteri i kommunen.

Steigen kommune har tilbudt å bygge et industribygg som skal huse et slikt slakteri.

Etter en grundig vurdering av de ulike alternativene mener Cermaq at Storskjæret i Steigen kommune fremstår som den beste lokaliseringen dersom Cermaq beslutter å bygge et nytt fellesslakteri. Selskapet har derfor besluttet å inngå en samarbeidsavtale med Steigen kommune for å utrede nærmere et slikt anlegg på Storskjæret.

- Det er en samlet vurdering av flere forhold som gjør at vi nå velger å jobbe videre med Steigen kommune og Storskjæret som lokalisering for et eventuelt nytt fellesslakteri, sier Geir Molvik, adm. dir. i Cermaq Norway i pressemeldingen.

- Dette er en stor investering for Cermaq og en viktig sak, spesielt for våre ansatte på slakteriene som eventuelt blir berørt. Det er alltid viktig for oss å sikre den gode kompetansen vi har i dag, og vi er derfor opptatt av å ha en god og åpen dialog med de ansatte og tillitsvalgte, sier Geir Molvik.