Initiativstaker Marianne Kyrresdatter Reinholdtsen ønsker med lørdagens arrangement å sette fokus på et økende narkotikaproblem i Vesterålen og Øksnes.

Det hele skal markeres med tog, appell og musikk av Øksnes trommedamer.

- Det er nok blitt sånn i dag at Øksnes nærmest er beryktet for utbredelse av amfetamin. Der det "i gamle dager" var hjemmebrent som florerte på svartemarkedet og hasj som nummer to, har det oppkvikkende og psykoaktive stoffet amfetamin overtatt markedet med storm og spres rundt oss i bygdene som varmt hvetebrød, skriver hun på aksjonens facebookside.

Til Øksnesavisa uttaler Reinholdtsen at det er problemer med noen av hennes nære som utgjorde dråpen for det brennende engasjementet.

Leder for narkotikaavdelingen i Vesterålen, Peder Solvang Johnsen, bekrefter overfor Øksnesavisa at spesielt amfetamin er et langt større problem i regionen enn for bare få år siden.

- For et par år siden gjorde vi beslag på om lag et par gram amfetamin av gangen, mens det nå er helt normalt med beslag på 200 gram i snitt. Av samme årsak prioriterer politiet sin innsats nå i større grad på å ta bakmennene og forsøker å danne seg et større bilde av miljøene, sier han til avisa.