- Lille Vesterålens Stril, som vi i dyrebeskyttelsen har gitt henne som navn, er anslått til å være bare 6 mnd. Fødselen starta rett etter at ho hadde kommet fra veterinær, og over i fosterhjem, sier Mari Fjellanger i Dyrebeskyttelsen til VOL.

Katten ble funnet fredag og medtatt og drektig under en bil i Øksnes. Den ble tatt med til Veterinær hvor den fikk behandling og jakt etter eiere og eventuelt forserhjem ble startet.

- Det ble mye dramatikk, og endte med keisersnitt -da den siste ikke kom ut på annen måte. Det var siste utvei, da det var usikkert om pus ville overleve narkose, sier Fjellanger.

Desverre var ikke kattungene mulig å redde,

- De to første var dødfødte, og den tredje kattungen hadde tydeligvis vært død en tid, og hadde begynt å råtne. Men vi er lykkelige over å ha redda mammapus! Med god innsats fra flere frivillige og tett kontakt med dyktig veterinær.

Det kritiske døgnet

Vesterålens Stril har nå passert det første kritiske døgnet.

Hun har fått i seg mat og drikke -men er veldig sliten. Nå skal hun få hvile ut, med god omsorg, god mat og medisiner, sier Fjellanger som er takknemlig for gode hjelpere.

- Vi vil gjerne takke alle som har stått på for å hjelpe denne pusen! Hadde det ikke vært for dere, hadde hun dødd alene ute. Takk for at det finnes så mange snille dyrevenner. Vi har vært tre frivillige fra Dyrebeskyttelsen, ho som fant pus, dyrlegene, avisene,  og de som meldte seg som ammer. Helt fantastisk bra engasjement, sier Fjellanger og legger til

- Denne pusen kan nå se frem til mange gode år, heldigvis.

Hun håper saken kan bidra til å rette fokus mot viktigheten av å kastrere katter.

- Jeg håper denne saken kan bidra til at folk ser hvor viktig det er å kastrere og merke kattene sine, med det kan man unngå mye lidelse, sier hun.