Lørdag åpnet den andre utgaven av "Marknadsagan" i Nyksund. En god del folk møtte opp på bryggekanten, for å se på hva som var å finne på de ulike standene. Mat, leker, klær, bilder, pyntegjenstander og mye mer, var noe av det de besøkende kunne kose seg med. En av dem som VOL bumpet borti på sin ferd mellom bord, folk og ulike gjenstander, var tyske Christina Schmailzl. Hun solgte en nuddelrett, som stammer fra hjembyen Bayern.

– Det er nuddelrett som lages med hjemmelagde nudler som stekes, før man legger på ost til slutt, forteller hun.

– Er det mange som har kjøpt?

– Ikke så mange foreløpig. Det er nok et konkurransespørsmål, smiler Christina Scmailzl.

Unikt sted

Hjalmar Martinussen har hovedansvaret for "Marknadsdagan", sammen med Atle Valland og Anders Frantzen. Han var strålende fornøyd med åpningen.

– Det har vært en flott dag der vi har hatt varierte stander og mange besøkende, forteller han VOL på tampen av lørdagen.

Martinussen er ikke tvil om at Nyksund som arrangørsted, bidrar til å gi markedet noe svært særegent.

– Stemningen her er unik. Nyksund fungerer utrolig godt til et slikt arrangement. Når været i tillegg er selve prikken over ien, blir det fullkomment, sier han.

Vil bli enda bedre

Planene for å gjøre "Marknadsdagan" neste år enda bedre, har alt meldt seg.

– Det handler mye om å finslipe det vi allerede har. Og så vil vi flytte arrangementet en uke frem, slik at vi slipper kollisjoner med andre messer, som det ofte er mye av på denne tiden av året. Neste år tar vi også sikte på å ha Elias-båten på plass. I år var vi for sent ute med å bestille den, siden vi er nødt til å hente den selv. Vi ønsker å bli bedre og å ha noe å strekke oss etter, slår Martinussen fast.