Lekelandet er på omlag 100 kvadratmeter over flere etasjer.

- Det blir et innholdsrikt lekeland med mange aktiviteter for barn og unge. I tillegg til lekelandet har vi biljardbord, airhockey, sklier, taubane og mye mer, sier Pål Sørvoll som i dag driver Sams Lekeland i Harstad. Han skal drive lekelandet frem til nyttår som et prøveprosjekt.

Sørvoll har en leieavtale som strekker seg ut året, men utelukker ikke at han blir lengre inne.

- Om dette blir en suksess og Vesterålen trykker lekelandet til sitt bryst, kommer jeg til å kjøpe bygget og fortsette. Alt det må jeg vurdere underveis, sier Sørvoll som vil fungere som daglig leder for lekelandet.

- Vi kommer til å gå bredt ut i Vesterålen for å markedsføre dette. Jeg har tro på at dette er noe som Vesterålen vil ha. I tillegg til hverdagslig lek og en møteplass for barn og voksne, så er det muligheter for bursdagsfeiringer her. Det er et tilbud Vesterålen ikke har sett før og som vi har god erfaring med fra Harstad. Så her er mulighetene mange, sier Sørvoll.

Spesiell forhistorie

For to år siden skulle etter planen Svein Kristian Hansen åpne lekeland i Samfunnshuset på Myre. Men få dager før åpningen, døde han brått. Pål Sørvoll i Sams Lekeland i Harstad har nå tatt over stafettpinnen.

- Jeg føler det som en ære å få lov til å videreføre og fullføre de planene Svein Kristian hadde for Myre. Han hadde lyst å gi øksnesværingene et tilbud hvor de kunne møtes og hvor barna kunne ha det gøy. Nå får de sjansen, sier Sørvoll.

- På bakgrunn av at jeg driver et lekeland i Harstad, vet jeg hva som kreves når en starter opp. Vi driver nå å ordner kjøkkendelen slik at vi kan ha en kafé der. Så noe må gjøres, men det meste er allerede på plass, sier Sørvoll som har drevet Sams Lekeland i Harstad siden i desember i fjor.