Det ble klart etter forhandlinger torsdag, der flertallet på 11-10 nå består av Ap, SV, Høyre og KrF. Bråthen bekrefter overfor VOL at bruddet i samtalene med Øksnes Tverrpolitisk liste skyldtes kravet om at Ap skulle ha ordføreren.

- Vi ble det største partiet og ville ikke forhandle bort ordføreren. Vi hadde satt premissene og det ville ikke ØTL være med på.

Les også: ØTL med nei til Bråthen

Felles plattform

Den nye ordføreren sier de fire partiene er enige om å stå sammen og at videre forhandlinger vil vise om man kommer frem til en felles plattform, noe hun tror de skal lykkes med.

- Vi er veldig positive til å få det til.

- Var et samarbeid med Sp og Frp utelukket? Det var jo uttalt før valget at man håpet å komme bort fra et 11-10 flertall, slik det har vært de siste periodene?

- Vi har gjort det vi kunne for å få til et større flertall, også forsåvidt gjort en henvendelse til Sp, men de ønsket ikke å prate med oss.

ØTL og AP bytter plass

I den nye posisjonen fortsetter SV, H og KrF, der ØTL bytter plass med Ap.

- Hvilke viktige saker ser du for deg som ordfører å få gjennomført?

Vi har flere saker vi må jobbe med, som kommunereformen, utvikle flere helårlige arbeidsplasser. Og så vet vi at vi møter eldrebølgen, det må vi ta tak i. Den nye posisjonen er ikke så veldig uenige, det er mer måten å gjøre det på til beste for Øksnes, sier Bråthen.

Formannskapet

Fra posisjonen blir det Karianne Bråthen (Ap), Jonny RindeJohansen (H), Ellen B.Pedersen (SV) og Tore Christiansen (KrF) som blir medlemmer av formannskapet. Opposisjonen har to representanter, hvilke er ikke klart.

- Tro på fire gode år

Hun er sikker på at det vi bli et positivt kommunestyre som snart tar over.

- Hva med deg selv i det nye vervet? Kribler det litt?

- Man strekker seg etter et mål, når man når det kribler det litt ekstra. Jeg er ydmyk og har mye å lære, men vi er et flott team og jeg har tro på fire gode år, avslutter Bråthen.