Øksnes KFUK-KFUM-speiderne deltar på Globalaksjonen 2012. Onsdag 14. november gjennomfører de en bøsseaksjon i hele Øksnes,  og de ber om din støtte til aksjonen. Pengene skal brukes til å starte jentegrupper i regi av KFUK i Bangladesh.

I Bangladesh har barn og ungdom få rettigheter og lite de skulle ha sagt, og særlig jenter blir ofte urettferdig behandlet. Dette vil speiderne i Øksnes være med å gjøre noe med. Derfor samler vi inn penger slik at Bangladesh KFUK kan starte opp flere jentegrupper.- I jentegruppene lærer jentene om sine rettigheter, grunnleggende hygiene, hvordan unngå misbruk, og å si sin egen mening. Og de blir støttet og oppfordret til å delta i kampen mot fattigdom og urettferdighet slik at de kan bidra til at barn og ungdom i Bangladesh får bedre oppvekstsvilkår i fremtiden, forteller sokneprest og speiderleder Martin Enstad.

Han ber øksnesværingene ta godt imot speiderne når de kommer på døra, og gi en raus gave. Speiderne har med seg bøsse og ID-merke når de kommer på døra. Og i god speidertradisjon vil speiderne få et merke for innsatsen i Globalaksjonen.Speidere over hele Norge samler inn penger til aksjonen på ulike måter. Globalaksjonen er en solidaritetsaksjon for KFUK-KFUM-bevegelsen som har totalt 30 000 medlemmer i Norge. Inntektene forvaltes av KFUK-KFUM Global.