Bedre lørdagsunderholdning enn dette får du ikke.

For første gang i historien ble det lørdag kveld spiltsemifinale i Norgescupen i volleyball i Øksneshallen.

Hanne Steen hadde på forhånd spådd at vinnersjansene var småmot et sterkt eliteserielag som gjør det bra i Europacupen. Øksil-jentene selv lovteat Stod skulle få noe å bryne seg på. Og det fikk de så absolutt.

I første og andre sett ble nok spillet jevnere enn det Stodsatte pris på. Øksil hang godt med. Etter et heltjevnt førstesett, hvor Øksil var i ledelsen i flere perioder, rykket Stod i framot slutten av settet og vant 25-18.

- Ganske imponerende, sa Stod-trener Dariusz Marszalek, somforvøvrig er tidligere landslagsjef på herresiden.

Andre sett gikk også jevnt for seg. Øksil-jentene nektet ågi seg, og la ned en heroisk innsats. På stillinga 22-22 nådde jubeldansinga fra trener HanneSteen et høydepunkt.

Stod tok likevel i land settet, og vant 25-22.

I tredje og siste sett viste Stod muskler og førte an frastart. Øksil falt sammen og divisjonsforskjellen ble synlig. Stod vanttredje sett 25-15.

- Beste vi har spilt

Tap til tross, Øksil-jentene var nesten overrasket over egeninnsats.

- Dette er over all forventning. Vi spilte maksimalt i dagog gav dem en god match. Vi tok dem litt på senga. Jeg tror ikke vihar spilt så godt før, sa kaptein Marianne Steen Knutsen til VOL etter kampen.

- Vi er kjempefornøyde. De er betalte og erfarne spillere,vi er unge. Bare dette laget har et budsjett på fire millioner kroner, menshele Øksil har et budsjett på en million. Det er sterkt at vi får til dette ien liten kommune som Øksnes. Og det er på dager som dette at vi får igjen for åtrene hver bidige dag, sa Marianne.

Siste ord i saken gir vi til konferansier Eirik Sørdahl:

- I fjor spilte vi kvartfinale, i år semifinale. Blir detfinale til neste år?