Ti finalister i kåringen av Norges fineste tur klare. Nåkan du være med og avgjøre hvilken kandidat som går av med seieren.Så langt leder Dronningruta i Øksnes avstemningen, som går frem til fredag klokken 16. Les mer om avstemningen i Friluftsliv.  Her kan du gi din stemme.

Dette er turene som er plukket ut:

1. Kjerag.

Kjerag ruver majestetisk med sine 1000 vertikale høydemeter rettopp av Lysefjorden. Turen er en av de mest populære dagsturene iregionen, og besøket til den populære Kjeragbolten øker stadig.

2. Nordberg Fort til Lista Fyr.

Opplev storslått kystnatur og kulturminner i et av Norges eldstekulturlandskap.

3. Mørkonga - Oslomarkas mest dramatiske?

Spektakulær tur for små og store. Rundturen starter fraSteinsfjorden og går bratt opp til og gjennom juvet Mørkganga.Fantastisk utsikt på toppen av Mørkgonga.

4. Stø - Nyksund (Dronningruta).

«Dronningruta» går langs fjære og over fjell ytterst mot havet iVesterålen. Dronning Sonja gjennomførte denne turen da hun besøkteVesterålen i 1994, derav navnet på denne spektakulære turen.

5. Fuglhuken.

Denne klippa ligger i Lofoten, ut mot storhavet. Der stuper den 557meter rett ned i sjøen.

6. Kilstivatnet-Skrenakken-Verpesdal-Kilsti.

Den vakreste rundttur vi har gått. Et fabelaktig varierendelandskap med utsikt som omtrent tar pusten ifra deg, skriver forslagsstillerne.

7. Røa i Femundsmarka.

Femundsmarka er i mine øyner en av de siste skikkeligevillmarksområdene i Norge. En tur hit er virkelig balsam for sjelenog kan anbefales på det sterkeste.

8. Trolltunga Via Ferrata.

Sykkeltur langs et turkist brevann finere enn Bondhusvannet. Fotturopp en nydelig U-dal finere enn Innerdalen. Klatring opp en veggfinere enn Trango, og utsikt fra en stein finere enn den Blåsteinen. Fire høydepunkter som alle er verdt å reise langt for åoppleve.

9. Topptur til Dronningkrona 1816 moh.

Med sine 1816 moh. rett opp fra Sunndalsfjorden er Dronningkrona entoppturfavoritt både i skisesongen og på sommeren. På toppen er detluftig og man har en fantastisk utsikt mot Sunndalsfjella,Trollheimen og utover fjordene. Med hele 1600 høydemeter nedkjøringpå ski er det verdt slitet opp.

10. Snota – i hjertet av Trollheimen.

Blant alle godbitene som til sammen utgjør Trollheimen, er Snotavirkelig en av toppene du ikke vil gå glipp av! Toppenskarakteristiske «haifinne» rager den frem i landskapet, og er godtsynlig fra store avstander. Med riktig utstyr er dette et fjell somer fantastisk, sommer som vinter!