Sea Safari Andenes har nå involvert seg i saken.

- Vi har vært i kontakt med forskere i San Diego som er klare til å sende to veterinærer fra Sverige for å gi nødvendig "førstehjelp" til kalven, sier Richard Karoliussen i hvalsafariselskapet.

Sea Safari Andenes vil dessuten stille en båt til disposisjon for frakt av spekkhoggren, dersom det skal bli aktuelt.

Foreløpig er selskapet i kontakt med forskere og myndigheter for å finne ut om det er hensiktsmessig å frakte hval-ungen, dersom de finner flokken.

- Vi er flere mennesker som nå vurderer hvorvidt det vil være mulig og berge spekkhoggeren, samt gjenforene denne med en annen gruppe spekkhoggere, for å se om noen vil "adoptere" denne, sier Karoliussen.

SE VIDEO: Babyhvalen ser deg dypt i øynene. Så begynner den å skrike.

Se video til høyre for saken. Intervju på moloen i alsvåg.

Leter etter flokken

Han er imidlertid klar på at det er mye ”om og hvis” som må avklares før noe som helst kan gjøres.

- Spørsmålet er om hvorvidt det er hensiktsmessig, hvor dårlig forfatning kalven er i og om den kan settes ut sammen med en ny gruppe, forklarer Karoliussen.

Nå studerer ansatte ved Sea Safari Andenes bilder for å se om de kan lokalisere familien.

- Akkurat nå ser vi på bilder av spekkhoggerfamilier ved Røst. Vi forsøker å finne ut hvilke flokk kalven tilhører. Vi forsøker å finne ut om det lar seg gjøre å få den til flokken, eller om den burde avlives. Ut fra bildene er den i dårlig forfatning, sier Karoliussen.

- Bør folk gi den mat?

Ifølge eksperter er at det ikke er problem å mate dem så lenge man ikke gjør det personlig og skaper relasjoner med den. Det farlige er at den får en relasjon til et menneske.

Møte med forskere

Dersom det skal gjøres et forsøk på å redde spekkhoggeren, krever det tillatelse fra myndighetene.

- Det har vi funnet ut av hvor vi må ordne. Det kan hende at vi ikke klarer å få til noe som helst, men det er verdt forsøket, sier Karoliussen.

Sea Safari Andenes skal i møte med hvalforskere mandag i et forsøk på å finne en løsning.