Knut Granlund i Hadsel har metallsøking som hobby. På Facebook denne uka har Knut fortalt om et ganske så spesielt oppdrag som han fikk på Myre i Øksnes. I løpet av et halvt døgn har veldig mange delt den rørende historien.

Mistet kona

Det har seg nemlig slik at Arle på Myre mistet gifteringen på akkurat samme tid som hans kjære kone Fredna døde, for ni år siden. VOL har i dag snakket med Arles sønn Fred Arne, som er på bobiltur med "han far".

- Det er jo en utrolig historie. Han far ringte meg i går, og sa at jeg måtte komme bortom. Det var nemlig skjedd noe utrolig. Det fantastiske er at gullringen ble funnet i går, etter ni års leting, forteller en jublende glad Fred Arne.

- Ba han glemme ringen

- Jeg har sagt til han far noen ganger at han måtte glemme den ringen. Men han er ikke typen som gir seg. Han kjøpte til og med for noen år siden en metallsøker, men klarte ikke å finne gifteringen sin. Han har forsøkt å få hjelp fra flere hold, til og med av synske, uten at det ga resultat.

Nylig tok den vitale 90-åringen fra Myre kontakt med en forhandler av metallsøkere i Fredrikstad. I stedet for å selge en ny metallsøker, så formidlet den hjelpsomme selgeren i stedet kontakt med Knut Granlund, som tilhører et lite metallsøkermiljø her i regionen.

Rørende øyeblikk

Knut Granlund skriver på Facebook:- Jeg ble betenkt da han sa det var gått ni år. Eiendommen var stor, men 90-åringen har god husk, og visste hvor han hadde beveget seg denne dagen for ni år siden. Etter et kvarters tid gjorde søkeren et utslag som fortalte meg at den hadde funnet gull. Bakken var isete, og jeg måtte hugge meg gjennom. Med ett skimtet jeg ringen, fikk den løs - og kunne gi den til han som stod der med våte øyne. Med stødig stemme ba han meg inn på kaffe og lefser, og kunne fortelle om historien sin. Jeg er ikke sikker på hvem som var mest glad - han eller jeg. Jeg vil rette en stor takk til forhandleren, som ikke solgte detektoren, som som gav meg mulighet til å hjelpe.

Arles sønn Fred Arne tar over:

- Sorgen ble ekstra tung for far siden han mistet både mor og ringen samtidig. Nå fikk han noe tilbake som han har lett etter så lenge. På lørdag blir han 90 år, og funnet av ringen var en utrolig gave å få, avslutter han.