Førstkommende torsdag besøker de Naustet i Sigerfjord på kvelden. Fredagen besøker de Hurtigrutens Hus på Stokmarknes.  Da er det pensjonistene i Hadsel som får høre visene om Hortenisa og Erling Jarl, og de andre nordnorske perlene på boknarepertoaret, heter det i en pressemelding.

Ifølge pressemeldingen ble Boknakaran startet i 1992, og besto da av fire godt etablerte visesangere og musikere bosatt i Tromsø. De tok navnet fra den nordnorske delikatessen «boknafesk» – torsk som har hengt (i) så lenge at den verken er blodfersk eller helt tørr. Bandet er blitt et begrep i de tre nordnorske fylkene etter utallige turneer mellom Bindal og Bugøynes. De har også reist på turneer og festivaler i Sør-Norge og utenlands - i Russland, England, Italia og Danmark.

En av de opprinnelige fire Boknakaran, Malvin Skulbru, har pensjonert seg som musiker, og de gjenværende er Jan Arvid Johansen, Ragnar Olsen og Pål Thorstensen. De feiret 20-årsjubileum i fjor som formidlere av tidløs og aktuell visekunst, ispedd tradisjonsmusikk på akustiske instrumenter.